2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonGyors bérkompenzációt akar a kormány

Gyors bérkompenzációt akar a kormány


Szijjártó Péter02Fel kell gyorsítani a bérkompenzációt a magánszektorban, hogy senki ne kereshessen rosszabbul az új adórendszer miatt - mondta a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Az Este című műsorában.


Szijjártó Péter szerint ahol az állam a munkáltató vagy a tulajdonos, ott a kormány elérte, hogy senki ne kereshessen rosszabbul, a magánszektorban pedig az Országos Érdekegyeztető Tanácsban sikerült megegyezni a munkáltatókkal, hogy milyen mértékben emelik a minimálbért. Ez 5-6 hónapig is eltarthat, a folyamatot fel kell gyorsítani, ezért komoly együttműködésre van szükség a gazdasági élet szereplőivel, egyesületeikkel és az érdekképviseleti szervezetekkel - mondta a szóvivő.

A kormány azt szeretné, ha ezt a béremelést mihamarabb végigpörgetnék - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy mindenképpen érvényt szereznek a kormány vállalásának, mely szerint senki nem kereshet kevesebbet az új adórendszer miatt.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a korábban felvett hitelek miatt idén 2.429 milliárd, jövőre 2.302 milliárd, azután 3.046 milliárd, 2014-ben pedig 2.404 milliárd forintnyi adósságszolgálatot kell teljesíteni az árfolyamok mostani állása szerint. Azt mondta: "jogos elvárás, hogy a jövőben a hazai gazdaságot ne lehessen még egyszer úgy tönkre tenni, ahogy az elmúlt években megtörtént". Ezért alkotmányos garanciák kellenek a magyar gazdasági érdekek védelmére - fűzte hozzá a miniszterelnöki szóvivő.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-02-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite