2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonGyülekeznek a Hősök terén a tüntetők: több tízezer embert várnak

Gyülekeznek a Hősök terén a tüntetők: több tízezer embert várnak


hősök tereMár gyülekeznek a szakszervezeti tüntetés részvevői a Hősök terén. Az Európai Szakszervezeti Szövetség demonstrációján nagy rendőri készültség nincsen, de mindenütt látni gyalogos járőröket.


A tüntetők egy része metróval jön, de a többi tömegközlekedési eszközön is látni belőlük, sokan a Liga Szakszervezetek kék dzsekijét viselik. Hivatalosan 11 órától van gyülekező, de már egy órával korábban több tucat ember várakozott a téren. A közeli 56-osok terén, a parkolóban több szakszervezet busza áll, köztük külföldiek, például lengyelek és portugálok. Az emberek 40-50 fős csoportokban készülődnek.

Nagy rendőri készültség nincsen, de mindenütt látni gyalogos járőrüket. Az Andrássy utat a Hősök terétől az Oktogonig lezárták. A rendőrségi járművek az Olof Palme sétányon parkolnak, csapatszállítókat és járőrkocsikat lehet látni. A helyszínen van több lovas rendőr is.

A téren a hangosítást próbálják a szervezők, a terület szélén mentőegységek állnak készenlétben, baj esetére.

Több tízezer résztvevőt várnak a szombati budapesti demonstrációra, amelyet a hat magyar szakszervezeti konföderáció és az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) szervez, igazságos béreket és a munkahelyek biztonságát követelve. A tüntetésre 21 országból érkeznek résztvevők, hogy felhívják az európai döntéshozók figyelmét kéréseikre. A hazai szakszervezeti szövetségek vezetői úgy nyilatkoztak: a magyar munkavállalókat sújtó kormányzati intézkedések ellen is az utcára hívják az embereket.

 

Hír Port24

 

2011-04-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite