2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonGyurcsány: az ellenzék bojkottálja az alkotmányozási folyamatot

Gyurcsány: az ellenzék bojkottálja az alkotmányozási folyamatot


GyurcsanyFGyurcsány Ferenc azt javasolja valamennyi ellenzéki pártnak, hogy hirdessen bojkottot az alkotmányozási folyamat egészére, és egyáltalán ne vegyen részt az Országgyűlés munkájában azon idő alatt, amikor a parlament, "önmagát bárminek is nevezve, a Fidesz új alkotmányát tárgyalja". A volt miniszterelnök erről legfrissebb blogbejegyzésében ír.


Gyurcsány szerint "senki nem adott felhatalmazást új Alkotmányra, már csak azért sem, mert senki nem kért ilyen felhatalmazást. Ezzel szemben azzal érvelni - miként mondják a fideszesek -, hogy ők megmondták: „kis győzelem kis változást, nagy győzelem nagy változást fog hozni", szimpla szemfényvesztés" - írja bejegyzésében a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint bárhogyan ügyeskedik Orbán Viktor "ez az Alkotmány nem a népé, hanem a Fideszé lesz", majd megjegyzi, hogy valamennyi ellenzéki párt - a Jobbik is - kivonult az alkotmányelőkészítési folyamatból.


Gyurcsány szerint így "nem marad más hátra, mint távol maradni az úgynevezett Alkotmányozó Nemzetgyűléstől. Ha bojkottáljuk az előkészítést, akkor bojkottálnunk kell a plenáris tárgyalást is" - írja legfrissebb bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.
Orbán Viktor a tavaly december 24-i Magyar Nemzetben megjelent interjújában azt mondta, Magyarország új alkotmánya 2012. január elsején lép hatályba, az új alaptörvényt jövő év április 25-én, húsvéthétfőn fogadja el az Országgyűlés.

Orbán Viktor a lapnak az alkotmányozás "menetrendjéről" elmondta, hogy február végén, március elején megkezdődik a nemzeti konzultáció az alkotmányról, március 15-én az Országgyűlés egy ünnepélyes deklarációval átalakítja magát alkotmányozó nemzetgyűléssé, ami nem jogkörbővülést jelent, hanem azt, hogy semmilyen más kérdéssel nem fog foglalkozni, csak az új alkotmánnyal.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite