2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonGyurcsány: hol a lé, miniszterelnök úr?

Gyurcsány: hol a lé, miniszterelnök úr?


A volt kormányfő szerint Orbán Viktor nem roncsautóba ült bele, hanem egy ötéves Skodába. Egy frászt - így reagált a Facebookon Gyurcsány Ferenc arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Blikk oldalán az egyik kérdésre adott válaszában azt állította: Roncsautó vezetőülésébe ült tavaly, és kell még neki idő, hogy Forma 1-be illő versenyautót faragjon a kocsiból.

Gyurcsány Ferenc002


A volt kormányfő azt állítja: a magyar gazdaság, különösen a költségvetés kezelhető mértékű kockázatokat hordozva közepesen jó állapotban volt a 2008 ősze és 2010 tavasza közötti brutális, de sikeres válságkezelést követően. Valóban, a gazdaság nem volt egy Ferrari erejében, de teljesítőképessége mégis elérte mondjuk egy öt éves Skoda szintjét. Ez utóbbi messze van a roncsautótól - írja a volt miniszterelnök.


Az igaz, hogy a kocsi gyorsan lerobbant. De már Orbán alatt. Lerobbant, mert az új miniszterelnök a győzelem borgőzös politikai mámorában belevezette az adócsökkentés szakadékába, lemondva 800 milliárd forint állami bevételről. Ezért, bizonyos értelemben most valóban költségvetési vészhelyzetről lehet beszélni - állítja Gyurcsány Ferenc.


Orbán felelőtlen adócsökkentése miatt sincs pénz az egészségügyre, az oktatásra, a közmunkára, szociális támogatásra. Ezért nem tud fizetésemelést adni a rendvédelmieknek, ezért kell korlátozni a nyugdíjakat, visszamenőlegesen törvényt alkotni. Orbán tönkretette a költségvetést, és a számlát most velünk akarja kifizettetni. Egy darabig még hivatkozhat az elmúlt nyolc évre, de egyre kevésbé fogja ez azokat érdekelni, akik becsapva érzik magukat, hiszen a miniszterelnök nem ezt ígérte. Azt mondta, hogy lesz itt pénz mindenre. És akkor most azt kérdezik az emberek: Hol a lé, miniszterelnök úr? - tette fel a kérdést Gyurcsány.


Forrás: Facebook/MTI/HÍR PORT24

2011-06-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite