2020. május 26., kedd - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonGyurcsány-Orbán szócsata várható ma a parlamentben

Gyurcsány-Orbán szócsata várható ma a parlamentben


orban_es_gyurcsanyA volt miniszterelnök háromszor szeretett volna kérdéseire választ kapni Orbán Viktortól, de a kormányfő külföldi tartózkodásai miatt eddig elmaradt.


Háromszor maradt el eddig a Gyurcsány-Orbán szóváltás, pontosabban kérdés-válasz a parlamentben - írja a Népszabadság. A volt kormányfő a parlamenti rendnek megfelelően írásban nyújtott be azonnali kérdésre való igényt, a címzett Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök. A kérdés a „Miért fél a miniszterelnök úr?" címet viseli, tartalmáról viszont a lap szerint semmit nem tudni.


November 8-án lett volna először lehetőség a kérdés feltevésére, Orbán azonban éppen külföldön tartózkodott, válaszadásra Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest jelölte ki - írja a Népszabadság. „Hagyjuk meg a lehetőséget a miniszterelnök


Egy héttel később Orbán ismét nem volt jelen, Gyurcsány ekkor sem fogadta el a kijelölt válaszadót. A következő héten sem volt azonban lehetőség rá, a kormányfő ekkor sem ért rá válaszolni, Gyurcsány ismét elutasította a neki ajánlott Navracsics Tibort. „Elnök úr, vonzó az ajánlata, de a türelem erényét gyakorolnám még egy hétig" - mondta Gyurcsány Ferenc. A parlamenti szabályok értelmében, ha a kérdést feltevő nem fogadja el a címzett helyett felkínált válaszadó személyét, akkor legkésőbb a harmadik héten köteles személyesen válaszolni a hozzá intézett azonnali kérdésre. Ez ma esedékes - teszi hozzá a lap.

 


Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

2010-11-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite