2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Választás 2010Gyurcsány: a baloldal tele van erővel és tisztességes politikusokkal

Gyurcsány: a baloldal tele van erővel és tisztességes politikusokkal


Gyurcsány Ferenc0319A volt szocialista kormányfő szerint pártjának a baloldali demokratikus erők gyűjtőpártjaként kell működnie a következő ciklusban. Akik azt akarják, hogy Magyarország erősebb legyen, azoknak nem elég a markukat tartaniuk, tenniük is kell ezért - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, az MSZP Társulás a szociáldemokrata értékekért platformjának jászberényi tanácskozásán.


A rendszerváltást követően kialakult magyar demokratikus baloldal a nemzeti progresszió leghűségesebb folytatója - fogalmazott a politikus és hozzátette: magának a progressziónak pedig nem lehet más célja, mint egy nyugatos, polgári világ megteremtése Magyarországon.

Az MSZP-nek ki kell tartania e cél iránti elkötelezettsége mellett és fel kell vállalnia, hogy a következő parlamenti ciklusban a baloldali demokratikus erők gyűjtőpártjaként működjön tovább - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki szerint "a magyar baloldal tele van erővel és tisztességes politikusokkal".
Mi vagyunk Magyarország. Akik azt akarják, hogy hazánk erősebb legyen, azoknak nem elég a markukat tartaniuk, tenniük is kell ezért - jelentette ki a politikus, emlékeztetve arra, hogy a nagyáruházak sokáig plakátokon kérték vevőiket, hogy tolják a helyükre a bevásárlókocsijukat. Majd miután ez nem vezetett eredményre, bevezették a pénzérmés rendszert és rend lett.

A volt miniszterelnök szerint az embereket a nagyobb dolgokban is így kell ösztönözni. Ezt az elvet követte a vizitdíj és követi minden hasonló modell, mely érdekeltté teszi a polgárokat és hozzájárulásukért cserébe feljogosítja őket a minőségi szolgáltatásra - magyarázta. A korábban beidegződött szokásokon persze ahogy a magánéletben, úgy a társadalomban sem lehet konfliktusok nélkül változtatni - tette hozzá.
A választási kampányról szólva Gyurcsány Ferenc megemlítette: csalódottan figyeli az MDF körül zajló eseményeket. Mint mondta: ő nem szeretne úgy győzni, hogy eközben egy vetélytársát mondvacsinált okokkal kizárják a versenyből. Éppen ezért e tekintetben szolidaritást érez a Magyar Demokrata Fórum tagjaival - hangsúlyozta.

Szót ejtett arról is, hogy szerinte a jobboldal terveinek középpontjában az állam áll, amitől kapni akarnak és amely nevében ígérnek. Holott a politikus dolga nem az, hogy ígérjen, hanem hogy a közös munkát megszervezze. A baloldal és saját pártjának teendői kapcsán Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: akár folytatják a kormányzást, akár nem, a korábban elkezdett munkát fel nem adva sok mindent újra kell gondolniuk.

2010-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite