2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonGyurcsány: együtt legyőzhetjük Orbán Viktort!

Gyurcsány: együtt legyőzhetjük Orbán Viktort!

Gyurcsány Ferenc szerint mostantól valamennyi magyar állampolgár, intézmény és párt alkotmányos kötelessége, hogy szembeszálljon Orbán Viktor kizárólagos hatalomgyakorlási törekvésével.

Gyurcsany_a_bizottsagban

A Demokratikus Koalíció vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a miniszterelnök az államhatalom kizárólagos birtoklására tör, amely ellen alkotmányos kötelességünk fellépni.

A volt kormányfő kijelentette: alkotmányos puccs zajlik Magyarországon, amelyben a Magyar Nemzeti Bank függetlensége elleni támadás az "orbáni önkény" kiépítésének utolsó láncszeme. "Ezzel teljessé vált a hatalomkoncentráció, megszűnt az orbáni hatalom minden ellensúlya" - mondta.

Hozzátette: éppen ezért Magyarország minden polgárának, intézményének és pártjának újra kell gondolnia az Orbán Viktor rendszeréhez fűződő viszonyát, "mert a hazafias demokratikus ellenállás mostantól kezdve nem alkotmányos jog, hanem alkotmányos kötelesség".

A feladat szerinte ezért az, hogy "közösen felépítsük a demokratikus nemzeti ellenállás átfogó mozgalmát, amely hosszú, fáradságos út lesz, és amelynek végén Orbán és rendszere bukni fog" - jelentette ki. Elmondta azt is: illegitimnek tekint minden olyan vezetőt, akinek kinevezése kizárólag a mai kormánypártok támogatásával történt.

A parlament alkotmányügyi bizottsága szerdán döntött annak a módosító indítványnak a benyújtásáról, amely szerint összevonhatják a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) feladat- és hatásköreit, ellátásukra pedig egy új szervezet jöhet létre. A bizottsági előterjesztésről pénteki rendkívüli ülésén dönthet a parlament.


Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-12-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite