2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGyurcsány hamarosan Nógrád megyébe látogat

Gyurcsány: a hátrányos helyzetű térségek legnagyobb gondja a foglalkoztatási nehézség


A foglalkoztatási nehézségeket, a fiatalok elvándorlását nevezte a térség legnagyobb gondjának Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban, ahol a párt országjáró körútjának első tapasztalatairól beszélt.

gyurcsanydk

A volt miniszterelnök elmondta: Vásárosnaményban több gyár bezárt, kevesebb a vállalkozás, alig van foglalkoztató, "van egy elerőtlenedés, nem kétséges, hogy az emberek fáradtak, csalódtak, másra vágynak. Legalább arra, hogy meghallgassák őket" - tette hozzá.

A párt elnöke elmondta: a Demokratikus Koalíció (DK) képviselői az országjáró körútjukon hátrányos helyzetű településekre és régiókba látogatnak el a következő hetekben.

Gyurcsány Ferenc az egyik vásárosnaményi fodrászüzletben tartott lakossági találkozót követően az MTI kérdésére elmondta: a kezdeményezés célja, hogy meghallgassák azokat az embereket, akik "nehezebb életkörülmények között élnek mostanában, és akikről mintha elfeledkezett volna az ország, vagy legalábbis a kormányzat".

Hozzátette: a következő hetekben felkeresik az ország nehéz helyzetű településeit, megismerkednek az ott dolgozó családok hétköznapjaival. A pártelnök beáll közéjük dolgozni és velük is lakik majd, csak a hétvégéket tölti Budapesten.

A volt kormányfő a nap folyamán Tiszaadonyban a helyi játszótér javításában segédkezett, délután almát rázott és szedett egy kiskertben, este pedig Vásárosnaményban lakossági találkozón vett részt. Gyurcsány Ferenc elmondta: Tiszaadonyban olyan családnál laknak, "akik korábban falusi vendéglátásból éltek, ez mára már tönkrement, nincsenek vendégek, nem jönnek látogatók, nem tudják megfizetni".

Szerdán a Borsod megyei Rakacára és Sajókazára látogat el Gyurcsány Ferenc, később pedig Heves, Nógrád, Békés és Baranya megyei településeket is felkeres majd.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2012-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite