2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonGyurcsány ma évet értékel

Gyurcsány ma évet értékel


A beszédet azért is övezi várakozás, mert egyes szocialista vélemények szerint a volt miniszterelnök platformja "párt a pártban", és talán az lenne a legjobb, ha az MSZP-re hagyná a baloldal képviseletét, ő pedig megalakítaná a maga liberális-demokrata pártját.

Gyurcsány Ferenc


Az ország állapotáról, a kormányról, az ellenzék, azon belül a szocialista párt helyzetéről, valamint saját politikai szándékairól is beszél mai évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc.
A volt miniszterelnök, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke az egyik budapesti szállodában mond beszédet meghívottak előtt.


Gyurcsány Ferenc tavaly márciusban a kezdeményezésére megalakult Magyar Demokratikus Charta rendezvényén értékelt, miután a kormányfői székből való távozása után szinte csak zárt fórumokon beszélt. Akkor azt kérte "a demokratáktól, a bizonytalanoktól és a csüggedőktől", hogy támogassák a Mesterházy Attila vezette MSZP-t. Beszélt arról is, hogy a szocialista párt lehet a polgárosodás, a parlamentáris demokrácia, a harmadik Magyar Köztársaság utolsó igazi védője és képviselője.
A korábbi kormányfő vezetésével tavaly októberben alakult meg az MSZP Demokratikus Koalíció Platformja, amely jelenleg az országos minősítésre vár. Gyurcsány Ferenc akkor bejelentette: országos népi kezdeményezést indítanak annak érdekében, hogy a parlament bocsássa népszavazásra az új alkotmányt, az aláírásgyűjtő ívet azonban utóbb nem hitelesítette az Országos Választási Bizottság.


Mai beszédét azért is övezi várakozás, mert Puch László pártigazgató szerdán egy interjúban úgy értékelte, a volt miniszterelnök platformja "párt a pártban", és talán az lenne a legjobb, ha az MSZP-re hagyná a baloldal képviseletét, ő pedig megalakítaná a maga liberális-demokrata pártját. Mesterházy Attila pártelnök - aki vidéki programja miatt nem vesz részt az évértékelőn - erre reagálva viszont azt kívánta, hogy Gyurcsány Ferenc platformja sikeresen lássa el tevékenységét, mert így tud hozzájárulni az MSZP sikeréhez.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite