2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Választás 2010Gyurcsány: Magyarország csalódott, bizonytalan és türelmetlen

Gyurcsány: Magyarország csalódott, bizonytalan és türelmetlen


Gyurcsány Ferenc0319A volt miniszterelnök pénteki értékelő beszédében Budapesten azt mondta: ez a csalódottság, bizonytalanság, türelmetlenség letaglózó, és van, hogy őrjítő. Gyurcsány Ferenc szerint ma Magyarország úgy viselkedik, mint egy olyan közösség, egy olyan nemzet, amely csalódott múltjában, bizonytalan a jelenében, és türelmetlen jövőjét illetően.


A volt miniszterlenök azt mondta, hogy Magyarország most az elmúlt húsz év legellentmondásosabb időszakát éli: összekuszálódtak a dolgok. Sokan kötöttek csomót a szállakba, elvágni ezt "a gordiuszi csomót" lehetetlen, kibozogni hatalmas munka lesz és több idő, mint szeretnénk.
Gyurcsány Ferenc szerint 2001 és 2006 között három kormány több mint 1.500 milliárd forintot költött el "tisztességes, elfogadható, vitatható, de a többség által szerethető célokra". Ami a matematikában igaz, nem biztos, hogy igaz a politikában - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Hozzátetette: aki egyszer sokat ad, majd visszavesz a végén, kevesebbet adott, mintha folyamatosan, egyenletesen keveset adott volna, a "jó szándéknak, jóakaratnak nyögés lett a vége".


Rosszul mértem fel erőinket, türelmetlen voltam, és azt hittem, hogy mindent le fog győzni az igazunk és az akaratunk - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő azt mondta: egy év gondolkodási idő után úgy látja, hogy nem vette észre a különbséget a választópolgárok tapintható reformszándéka és hiányos reformképességé között. Nem elegendő sokunk együttes és bármilyen tisztességes reformszándéka, ha a túlnyomó többség nem akar velünk jönni - tette hozzá azzal, hogy elhibázták, amikor azt hitték, hogy a többség támogatásának megszerzése nélkül hittel, akarattal átviszik az országot a "túlsós partra".


Gyurcsány Ferenc azt kérte a demokratáktól, a bizonytalanoktól és a csüggedőktől, hogy támogassák a Mesterházy Attila vezette MSZP-t. Úgy vélekedett, hogy a választással a küzdelemnek nem lesz vége. A volt miniszterelnök pénteki értékelő beszédében leszögezte: jobb lett volna, hogy ha nem így lesz, de minden esélye megvan annak, hogy hárompárti legyen a parlament; ezzel a demokratáknak végül egyetlen képviselője lesz a parlamentben, ez pedig az MSZP.


Az MSZP lehet a nyugatos polgárosodás, a parlamentáris demokrácia, a harmadik Magyar Köztársaság utolsó igazi védője, ez nagy felelősség - húzta alá a politikus. Gyurcsány Ferenc "Magyarországért, a köztársaságért!" fordulattal zárta a beszédét, és azzal, hogy ő a nemzeti progresszió útját folytatja és az MSZP-re szavaz.

2010-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite