2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonGyurcsány: ma is támogatnám a sukorói beruházást

Gyurcsány: ma is támogatnám a sukorói beruházást


Gyurcsány Ferenc ma is támogatná a Sukoróra tervezett kaszinóberuházást, mert véleménye szerint ez az ország érdeke. A volt miniszterelnök az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: a beruházás meghiúsulása miatt indított perben "az igazság tanújaként" vesz majd részt.

gyurcsanyegy


A Magyar Nemzet értesülése szerint a sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt hétfőn kezdődik és két hétig tart Washingtonban az a nemzetközi választott bíróság előtt zajló kártérítési per, amelyben izraeli befektetők több mint 100 milliárd forint kártérítésre perlik a magyar államot. Az mno.hu a hétvégén azt írta, információik alapján a befektetők felhasználhatják majd Bajnai Gordon exminiszterelnök egy korábbi büntetőügyben tett vallomását, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő pedig írásban fog tanúskodni.


Gyurcsány Ferenc hétfői közleményében úgy fogalmaz: Magyarország és a Velencei-tó partja gazdagodhatott volna egy egymilliárd euró értékű, háromezer embert foglalkoztató beruházással, de az akkori legnagyobb ellenzéki, most kormánypárt Fidesz "brutális politikai támadást indított a terv ellen" és végül ellehetetlenítették a programot.


Véleménye szerint most viszont egy olyan nemzetközi bíróságon ítélik meg a Fidesz magatartását, "amit az itthon megszokott eszközökkel nem tudnak befolyásolni".


Gyurcsány Ferenc hangsúlyozza, hogy végig támogatta a tervezett beruházást és ma is ezt tenné, mert meggyőződése szerint ez az ország érdeke. "Bárki kérésére szívesen ismételten elmondom, tisztességtelen politikai szándékok miatt hiúsította meg a Fidesz, illetve a jelenlegi kormány a sukorói beruházást" - teszi hozzá.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-11-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite