2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGyurcsány Salgótarjánban: a kormány egy éve nem kormányoz

Gyurcsány Salgótarjánban: a kormány egy éve nem kormányoz


Nem az az igazi csoda, hogy Salgótarjánban győzni tudott a baloldal, hanem az, hogy a kormány nem csinált semmit az elmúlt egy évben, mégis elveszített több mint egymillió szavazót és három időközi választást - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke egy lakossági fórumon csütörtökön Salgótarjánban.

gyurcsanysalgotarjanban

MTI Fotó: Komka Péter

 

Ha a kabinet gyökeresen átalakította volna az oktatást, a szociális rendszert, akkor érdeksérelmek történtek volna. Ekkor "azt mondhatná a kormány, hogy jó, veszítettem szavazókat, de jó irányba eltoltam az országot. (...) De ezek az elmúlt egy évben nem kormányoztak" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.


A volt kormányfő szerint Orbán Viktor miniszterelnök érti, hogy nincs út arra, amerre elindult. A politikus ide sorolta az illiberális demokráciát és a keleti nyitást. "Elveszítette a politikai iránytűjét, elveszítette a bátorságot, hogy kormányozzon" - mondta Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorról.


A politikus közölte: az országot a kormánytól félti leginkább, mert az nem érti, mit csinál, milyen sokakat taszít és hagy reménytelenségben, milyen pokolian nehéz élni ebben az országban. Beszélt arról is, hogy a rendszerváltás utáni 25 évben lényegében nem nőtt a magyarok életszínvonala.


"Lassan tíz éve folyamatos küszködés van. Ebben a küszködésben azoknak a támogatottsága növekszik, akik még soha nem kormányoztak, miközben, nem tudok mást mondani, mint hogy a Jobbik a Fidesz legrosszabb arca" - fogalmazott a DK elnöke, hozzátéve: a radikális jobboldal választása nem a kiút a jelenlegi helyzetből, hanem a problémák elmélyítése.

gyurcsanysalgotarjanban1

MTI Fotó: Komka Péter


A mi felelősségünk, hogy ezt sokan megértsék - mondta. Gyurcsány Ferenc az általa szorgalmazott előrehozott választásról azt mondta: a kormány minden nap árt az országnak, ezért "készüljünk arra, hogy ha úgy hozza a sors, akkor előbb készen kell állni a kormányzásra". Hozzátette: a DK jövő tavasszal bemutatja egy másik, európai Magyarország programját.


Gyurcsány Ferenc kérdésekre válaszolva azt mondta, nem érti a boltok vasárnapi zárva tartását, annak sem a gazdasági, sem a politikai hasznát nem látja. Véleménye szerint 2018-ig nem lesz olyan új párt Magyarországon, amelynek esélye lenne a parlamentbe jutni, és "iszonyatos félreértés azt gondolni, hogy majd a civilség megoldja ezt a problémát". Példának saját pártját hozta fel, mondván, négy évet dolgoztak, hogy legyen 10 százalékos támogatottságuk.


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite