2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGyurcsány Salgótarjánban: rosszkedvű és reményvesztett lett az ország

Gyurcsány Salgótarjánban: rosszkedvű és reményvesztett lett az ország


Gyurcsány Ferenc szerint az a legnagyobb probléma, hogy az ország jelentős része elveszítette a reményt, hogy belátható időn belül neki jobb lesz. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke keddi salgótarjáni lakossági fórumán annak a véleményének is hangot adott, hogy az ország rosszkedvűvé vált.

gyurcsanydk


A volt miniszterelnök megjegyezte: "ettől persze a kormány folytathatja, és folytatja is a maga sikerpropagandáját". Hozzátette, "minden okunk meglenne azt hinni három ilyen év után, hogy ez a kormány magától bukik". Bár "ahol önkény van és félnek az emberek", ott óvatosan szabad csak hinni a közvélemény-kutatásnak, a Fidesznek ma jelentős támogatása van, az ellenzék pártjainak egy része pedig legalább annyira el van foglalva egymással, mint a kormánnyal - fogalmazott.


Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a DK választási tekintetben egységpárti, mert "az önkénnyel szemben nem szimplán balról kell támadni, hanem a demokratikus középet kell megszervezni". Úgy vélte, minél később születik meg az ellenzék megállapodása, annál nehezebb lesz győzniük és majd kormányozniuk, ezért a DK azt sürgeti, hogy nyárig szülessen megállapodás.


Kitért arra is, hogy minden korábbinál jobban kell felkészülni a kormányzásra, mert várhatóan egyszerű többséggel kell olyan országot kormányozni, ahol "szinte minden fontos kérdést kétharmaddal betonozott be a Fidesz, és minden fontos személyi kérdést úgy gyakorolt, hogy a saját emberét ültette oda, ráadásul nem egy esetben kilenc évre". "Én ennél egyszerűbb feltételek közt voltam miniszterelnök, de jól emlékszem, mi ribilliót csinált a végletekig csalódott ellenzék 2006-ban. (...) Ha most ez a rezsim, amely több tíz évre akart berendezkedni, vereséget szenved, el tudják önök képzelni azt az emberi-politikai frusztrációt?" - tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.


A fórumon azt mondta, hogy ma az emberek több mint fele, 55 százaléka a kormány bukását akarja, összesen 25 százalék akarja a maradását, és további 20 százalék bizonytalan. Mint mondta, a demokratikus ellenzéknek nagyjából 1,8 millió támogatója van, "2 millió 400 ezerrel nagyon lehet már nyerni", vagyis a bizonytalanok közül 600 ezer embert kell meggyőzni, s "ez nem kivitelezhetetlen". Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: lehet nehezíteni az ellenzék dolgát, de nem lehet gyökeresen szembemenni a választók akaratával.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-04-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite