2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonGyurcsány szerint túl kellene már lépni az október 23-án történteken

Gyurcsány szerint túl kellene már lépni az október 23-án történteken


Gyurcsány Ferenc szerint nem vezet sehová az a vita, amely az október 23-i, baloldali ellenzéki demonstráción történtek miatt kialakult, túl kellene már lépni a történteken, menni tovább, és "nem kell vádolni és bántani egymást".

gyurcsanydk


A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke hétfő reggel a Kossuth a Rádió 180 perc című műsorában közölte, nem hallotta Bajnai Gordon azon tévényilatkozatát, amelyben az Együtt-PM szövetség vezetője azt mondta, neki bocsánatot kellene kérnie, de nem is pontosan érti, miért kellene ezt megtennie.


Elmondta, megvárta Mesterházy Attila MSZP-elnök beszédének a végét, megtapsolta, ezután hagyta el a rendezvény helyszínét. Hozzátette, mindenki ismeri a DK a véleményét, azt, hogy az átfogó ellenzéki összefogás hívei, az MSZP és az Együtt-PM megállapodását pedig kiábrándítónak tartják.


A DK olyan emberek gyülekezete, akik elmondják, amit gondolnak - folytatta Gyurcsány Ferenc, elismerve, valóban volt olyan ajánlás, hogy a rendezvényen felszólalók ne bántsák egymást. Azt mondta, ő próbált nem bántani senkit, személyében azóta sem bánt senkit, de az MSZP és az Együtt-PM megállapodásáról kritikus véleménnyel van.

Amikor Mesterházy Attila a múlt szerdai nagygyűlésen a mikrofonhoz lépett, sokan az összefogás szót skandálták, ezért egy ideig nem tudta elkezdeni beszédét. Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is bírálta a történtek kapcsán a DK elnökét vasárnap, az ATV Szabad szemmel című műsorában. Előbbi azt rótta fel többek között, hogy Gyurcsány szerinte megszegte azt a résztvevők közötti megállapodást, hogy az ünnepi nagygyűlés ne belső vitákról, hanem Orbán Viktor kormányának leváltásáról szóljon. Mesterházy Attila arról beszélt, neki szervezettnek tűnt a skandálás a beszédekor, ami nem az összefogás forgatókönyve, hanem az ellenzék szétveréséé.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite