2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonHa a vádak bebizonyosodnak, Orbán politikailag nem legitim vezető

Ha a vádak bebizonyosodnak, Orbán politikailag nem legitim vezető


GyucsányGyurcsány Ferenc a demokraták nevében azzal vádolta miniszterelnököt a charta tüntetésén, hogy elveszi az emberek pénzét, despotaként viselkedik a köz szolgáival, és a lelepleződéstől való félelmében meggyengíti az alkotmányosságot.


A szocialista politikus szerint ha ezekek a vádak bebizonyosodnak, akkor "politikai értelemben Orbán Viktor többé nem legitim alkotmányos vezetője a hazának". A volt pártelnök-miniszterelnök a Vértanúk terén néhány ezer ember részvételével tartott kedd délutáni demonstráción úgy fogalmazott: Magyarországnak tolvaj kormánya van, a kormányfő pedig hazudott, csalt és lopott.
Gyurcsány Ferenc azt mondta a miniszterelnökről, hogy a '89-es demokrata most tekintélyuralmi rendszert próbál építeni Nagy Imre, 1989 és 1956 szégyenére. Hozzátette: "ha Nagy Imre élne, akkor megvetné Orbán Viktort, mert (...) gyűlölné látni, hogyan lett 1989 reménységéből 2010 csaló politikusa." Szavai szerint a demokraták is megvetik azt a politikust, aki az alkotmányosság rovására kívánja megvalósítani a programját.

Ocsmánynak nevezte a tervezett alkotmánymódosítást, és reményét fejezte ki, az Alkotmánybíróság tesz azért, hogy az alaptörvény szelleme megmaradhasson azután is, ha a betűje már szembekerül ezzel. Gyurcsány Ferenc a következő hónapok legfontosabb ügyének tartja az új alkotmánnyal kapcsolatos népi kezdeményezésüket, és azt kérte a demokratáktól, győzzenek meg minél több embert annak érdekében, hogy a nép mondhassa ki a végső szót az alaptörvényről.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite