2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonHackerek 13 millió forintot emeltek le egy cég bakszámlájáról

Hackerek 13 millió forintot emeltek le egy cég bakszámlájáról


Elfogta a rendőrség azt a két embert, aki számítógépes bűncselekménnyel 13,1 millió forintot utalt át egy Csongrád megyei vállalkozás bankszámlájáról magának, majd az összeg jelentős részét néhány órával később részletekben készpénzben felvette több budapesti bankfiókban - tájékoztatta a megyei rendőrség pénteken az MTI-t, hozzátéve, hogy a hackerek előzetes letartóztatásba kerültek.

hacker

Képünk illusztráció!


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a két gyanúsított október 8-án utalt át jogosulatlanul pénzt egy magánszemély bankszámlájára. A feljelentést követően a nyomozók 48 órán belül beazonosították, majd a fővárosban és egy Pest megyei településen elfogták őket.


A nyomozás során a rendőrök lefoglalták a pénz egy részét, valamint az abból vásárolt különféle műszaki cikkeket, és az anyagi kár megtérülése érdekében egy ingatlan zár alá vételét is kezdeményezték. A hackereket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.


A Blikk és a Bors pénteki számában arról írt, hogy a csalók Orbán Viktor miniszterelnök nevében béreltek egy széfet a főváros V. kerületében, és a trezorban egy laptopot és 6,2 millió forint készpénzt találtak. A napilapok információi szerint a csalók azzal buktak le, hogy az anonim módon is bérelhető értékmegőrzőnél a saját elérhetőségüket adták meg értesítési címként.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite