2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonHagyó tisztázni akarja magát

Hagyó tisztázni akarja magát


Hagyó MiklósA volt szocialista főpolgármester-helyettes cáfolta azokat a híreket, hogy külföldre készülne. Megismételte, hogy áll minden vizsgálat elé. Hagyó Miklós a tevékenységével, a vagyonával és az ingatlanvásárlásával kapcsolatban is áll a vizsgálatok elé. A volt főpolgármester-helyettes elmondta: nem készül külföldre, Budapesten fogja tisztázni az igazát.


A hvg.hu kedden számolt be arról, hogy Hagyó Miklós nemrég a lánya nevére íratta két budapesti ingatlanját. A szocialista párttagságát felfüggesztett politikus szerdán kijelentette: az ajándékozásban semmi nem korlátozza. Hiteles közokiratokkal tudja igazolni az ingatlanszerzést.
Mint mondta, a három XII. kerületi ingatlanjából kettőt ajándékozott a lányának: egy száz négyzetméter körüli társasházi lakást és az ahhoz tartozó telekhányadot, amelyen parkoló van; mind a kettő fellelhető az Országgyűlés honlapján elérhető vagyonnyilatkozatában. A vagyonnyilatkozat azt is rögzíti, hogy a telekhányadot és a lakást is 1998-ban vettem - tette hozzá.


Hagyó Miklós közölte, hogy továbbra is a nevén van a harmadik XII. kerületi ingatlan, ez egy 240 négyzetméteres társasházi lakás, amit 2007. júniusában vett, ezt is rögzíti a vagyonnyilatkozata. Hangsúlyozza, hogy ezt sem értékesíteni, sem elajándékozni nem kívánja, hiszen itt lakik.
A lakást egy 1999-ben Törökbálinton vásárolt telek, és az arra 2001-2002-ben épített, majd 2007 májusában értékesített családi ház ellenértékből finanszírozta; a családi ház eladásáért kapott összeg a bankszámlájára érkezett - fejtette ki azzal, hogy a családi ház a vagyonnyilatkozataiban 2002 óta szerepelt.


Arra a kérdésre, hogy két ingatlanját miért ajándékozta el a lányának, azt válaszolta: ebben semmi nem korlátozza, ha valaki úgy gondolja, hogy ez jogtalan lépés volt, az megteszi a szükséges jogi lépéseket.
A vagyoni helyzetével kapcsoltban még elmondta, hogy két hitelt vett fel, egy 15 és 20 millió forintosat, előbbit 2007 januárjában, utóbbit pedig az évben októberében.
Mint mondta: a hiteleket svájci frankban vette fel, az árfolyamváltozás miatt döntött úgy, hogy visszafizeti egy 2003-ban vett érdi családi ház értékesítése után; ez is szerepelt a korábbi vagyonnyilatkozataiban.

Arra felvetésre, hogy szerdai hírek szerint külföldre készül, azt válaszolta: erre nincs oka, szereti az országot, a várost, itt szeretne élni, és ebben a városban fogja tisztázni az igazát is. Hagyó Miklós azt is elmondta, hogy a hatóságok eddig még nem keresték meg. Megismételte: áll minden vizsgálat elé.

 

2010-03-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite