2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHajléktalanok esélye a közfoglalkoztatásra Salgótarjánban

Hajléktalanok esélye a közfoglalkoztatásra Salgótarjánban

 

Salgótarjánban 60 főre tehető azoknak a nyilvántartott hajléktalanoknak a száma, akik a hajléktalanok átmeneti szállásait, illetve - krízis időszakban - az éjjeli menedékhelyet vagy a nappali melegedőt igénybe veszik.

hajlektalanegy

Képünk illusztráció!


Az önkormányzat vezetése célként tűzte ki ezen hajléktalanok munka világába történő fokozatos visszavezetését, és ezáltal a megélhetés biztosítását számukra. A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. 2015. március 4-én benyújtotta a hajléktalanok foglalkoztatására irányuló pályázatát. A program célja a hajléktalanok munkavállalási készségeinek javítása, társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása.


A program megvalósítása 3 lépcsőben tervezett. Az első lépcső 15 fő foglalkoztatásával 2015. május 4-től 2016. február 29-ig tart, majd 2016. március 1-től további 10 fő és 2017. márciusától újabb 10 fő bevonására kerül sor. A résztvevők foglalkoztatása 8 órában történik, amely során a munkavégzés mellett elméleti és gyakorlati képzésben is részt vesznek.


A program megvalósítására igényelt támogatás összesen: 22.999.788.-Ft. A személyi és járulékköltségeket, illetve a dologi költségeket 100%-ban támogatja a munkaügyi központ, a program megvalósítása önkormányzati pénzbeli hozzájárulást nem igényel.


Mivel a közfoglalkoztatási programok utófinanszírozottak, azok zökkenőmentes megvalósításához a közfoglalkoztatási bérek folyamatos biztosításához a társaság 20 millió Forint folyószámlahitelt vesz igénybe, amelyet - a finanszírozás ütemében, illetve a hitelszerződésben foglaltak alapján - visszafizet.

 

NÓGRÁD24

 

2015-04-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite