2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHajléktalanok foglalkoztatását kezdték meg Salgótarjánban

Hajléktalanok foglalkoztatását kezdték meg Salgótarjánban


Tizenöt hajléktalan foglalkoztatását kezdték meg Salgótarjánban a munkaügyi központ támogatásával. A jövő év márciusáig tartó, 23 millió forintos program résztvevői növénytermésztési és mosodai munkát végeznek - tájékoztatta a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-t.

hajléktalan

Képünk illusztráció!


Licskó Bálint elmondta: hét nőt és nyolc férfit foglalkoztatnak nyolc órában segédmunkásként, bruttó 79 ezer 155 ezer forintos munkabérért. A személyi és járulékköltségeket, illetve a dologi kiadásokat - például munkaruha vagy üzemanyag - 100 százalékban támogatja a munkaügyi központ - tette hozzá.


A hajléktalanok a program első felében szabadtéri, illetve üvegházas növénytermesztéssel foglalkoznak a kft. telephelyén, a második félévben pedig mosodai munkát végeznek. A foglalkoztatási kft. három ipari mosógépet vásárol majd, ebből egyet az egyik salgótarjáni hajléktalanszállón használnak, a másik kettővel önkormányzati intézményeknek vállalnak mosást.


Licskó Bálint elmondta: az első két hónapban a Salgótarjáni Hajléktalanok Támogatására Alapítvány bevonásával a fedél nélküliek beilleszkedését, életvezetését is segítik. A hajléktalanoknak a növénytermesztés mellett minimális szakipari ismereteket is tanítanak, így vakolásban, festésben is részt vesznek. Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a programot három lépcsőben tervezik, így 2016 márciusától, majd 2017 márciusától újabb 10-10 emberrel folytatnák.


A nógrádi megyeszékhelyen 60 hajléktalant tartanak nyilván. A kiválasztásban közreműködő Szőllős Józsefné, az Egészségügyi-Szociális Központ hajléktalanellátással foglalkozó intézményegységének vezetője az MTI-nek elmondta: az érintettek várták ezt a programot, folyamatosan érdeklődtek, tudnak-e segíteni nekik abban, hogy munkát kapjanak. Szükségük van erre a munkára, mert nincs más lehetőségük - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-05-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite