2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonHalálesetek és pedofília-gyanú a Cseppkő utcai gyermekotthonban - a rendőrség nyomoz!

Halálesetek és pedofília-gyanú a Cseppkő utcai gyermekotthonban - a rendőrség nyomoz!


pedofilA Fővárosi Önkormányzat két haláleset és egy pedofília-gyanús ügy miatt indított mindenre kiterjedő, általános szakmai vizsgálatot a budapesti Cseppkő utcai gyermekotthonban; a rendőrség is nyomozást indított - olvasható az Index hírportál pénteken közzétett cikkében.


Az internetes lap emlékeztet: az önkormányzat várhatóan egy hónapig tartó vizsgálata azután kezdődött, hogy az elmúlt hónapokban az intézmény két lakója is meghalt, de emellett arra is keresik a választ, hogy az egyik nevelő miként vihetett haza magával rendszeresen két kislányt anélkül, hogy ezt bármelyik kollégája szóvá tette volna.
Az Index szerint a gyermekotthonban tavaly júniusban történt az első szokatlan esemény, amikor kigyulladt egy ágy és hét gyermeket, valamint egy felnőttet megfigyelésre kórházba vitték.


A Cseppkő utcai intézmény azonban csak egy hároméves kisfiú tragédiájával került be a köztudatba. A gyerekre november 19-én ráborult egy polc, ennek következtében súlyos sérüléseket szenvedett, kómába került, majd november 24-én lekapcsolták a kórházi lélegeztetőgépről - írják.


A lap információi alapján tavaly novemberben újabb haláleset történt: az otthon egyik tizenhárom éves lakójának holttestére a Millenáris Parkban találtak rá. Az Index úgy tudja, a fiú feltehetően öngyújtó-töltőgáz belélegzésétől halt meg. Hozzáteszik: a megdöbbentő események január első hetében folytatódtak, amikor kiderült, hogy egy nevelő rendszeresen hazavitt két kislányt, és egy ágyban is aludt velük.


Csókay László, a Fővárosi Önkormányzat ifjúságvédelmi alosztályvezetője a portálnak úgy nyilatkozott, hogy a fenntartó ez utóbbi eset után, január 14-én döntött a vizsgálat megindításáról.


A cikkben megjegyzik továbbá, hogy a BRFK a hároméves kisfiú halála ügyében foglalkozás körében elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes. A rendőrség emellett annak a nevelőnek az ügyében is nyomoz, aki rendszeresen két kislányt vitt haza magával, kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. A nevelő már nem dolgozik a gyermekotthonban - fűzik hozzá.

 

Forrás: Index/MTI/HÍR PORT24

2011-02-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite