2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHamisan vádolt erőszakkal egy Nógrád megyei lány

Hamisan vádolt erőszakkal egy Nógrád megyei lány


A hatóság félrevezetése miatt eljárás indult egy 16 éves Nógrád megyei lány ellen, aki erőszakos közösüléssel vádolta alkalmi ismerősét - közölte a rendőrség hétfőn. Az MTI úgy tudja, egy internetes közösségi oldalon tüntetés szerveződik, mert az a hír terjedt el, hogy az erőszakot egy, a balassagyarmati közösségi szálláson élő férfi követte el.

erőszak

Képünk illusztráció!


Medve Judit, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese nyilatkozatban közölte: a 16 éves K. Boglárka július 8-án a szüleivel jelent meg a balassagyarmati rendőrkapitányságon, ahol feljelentést tett, mondván, alkalmi ismerőse egy közeli faluban található családi házban néhány nappal korábban megerőszakolta. A büntetőeljárás során a tárgyi bizonyítékok, az igazságügyi orvosszakértői vélemény és a tanúvallomások nem támasztották alá a lány által elmondottakat - írta a sajtóügyeletes.


A lány két nappal később tett újabb vallomásában már azt mondta, nem követtek el sérelmére erőszakos közösülést, ezt azért találta ki, hogy szüleinek magyarázatot adjon arra, amiért több napig távol maradt otthonról. Medve Judit közlése szerint az ügyet átvevő pásztói rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást, ezzel párhuzamosan hatóság félrevezetésnek bűncselekménye miatt eljárást indított a lány ellen.


Az MTI úgy tudja, hogy a 16 éves lány egy, a balassagyarmati közösségi szálláson élő férfit vádolt meg erőszakkal. A Polgári összefogás a balassagyarmati idegenszálló ellen nevű Facebook-csoport szombaton jelezte, folyamatban van egy tüntetés szervezése, "hogy együtt védhessük meg Balassagyarmatot az ide betelepített garázda idegenektől".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2012-07-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite