2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonHangfelvétel bizonyítja a trafikmutyit

Hangfelvétel bizonyítja a trafikmutyit

Hangfelvétel bizonyítja, hogy nem mondott igazat a szekszárdi polgármester, amikor letagadta a trafikmutyit: a hvg.hu birtokába került felvétel tanúsága szerint valóban volt egyeztetés a helyi fideszesekkel, amelyen egyenként vették végig, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. Horváth Istvánt az sem zavarta, hogy az egyik helyi képviselő maga is pályázott, mert szerinte az volt a lényeg, hogy "ne a szocik győzzenek" - írja a HVG.HU

trafik1


„Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni" - adta meg a trafikpályázatok legfontosabb bírálati szempontját Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere. A hvg.hu szerkesztőségéhez eljutott hangfelvétel tanúsága szerint az egyeztetés pontosan úgy zajlott, ahogy azt Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselő korábban elmondta.
A valószínűleg március végén lezajlott találkozón - amelyet Horváth István múlt kedden nyilvánosan letagadott - a felvétel alapján a polgármester hozta fel a trafikok ügyét, majd egyenként, nevek és utcák alapján mentek végig a listán.
„Van jelentkeződ?"

A hvg.hu birtokában lévő felvételt - ami valószínűleg egy hosszabb felvétel részlete - egyelőre nem hozza nyilvánosságra a lap, mert érzékeny személyes adatok, nevek és címek hangoznak el rajta.

„Van neked valaki jelentkeződ?" - kérdezte a portál szerint a polgármester az egyik önkormányzati képviselőtől, mire ő visszakérdezett, hogy el tudja-e intézni, ha nem Szekszárdon, hanem egy közeli településen lenne egy ismerős. Horváth állítólag magabiztosan válaszolt: „én mindent tudok".
"Ne a szocik győzzenek!"
A felvétel tanúsága szerint a polgármester többször is rákérdezett egy férfira, mert nem volt biztos benne, hogy nem egy bizonyos tanyatulajdonos rokonáról van-e szó, akit ő "szocinak" tart. Az egyik önkormányzati képviselő megnyugtatta, hogy nem, de később még visszatértek rá, mikor a polgármester nyugtázta a döntést. „Fölírtam" - mondta, de hozzátette, azt azért tudni kellene, hogy nem arról az emberről van-e szó, akire ő gondolt.
A lap szerint Horváth beszélt arról is, hogy a húga is pályázik, és utóbb kiderült, a nő nyert is a pályázaton. Arról is beszéltek a találkozón, hogy az egyik önkormányzati képviselő, Fajszi Lajos is indult a pályázaton. „Te is adtál be?" - kérdezte egy nő, mire a polgármester a hvg.hu szerint gyorsan rávágta: „helyes, helyes, ne a szocik győzzenek!" Fajszi Lajos a nyertesek listája szerint két közeli településen nyert trafikjogot, míg a testvére Szekszárdon nyithat dohányboltot.
Senki nem emlékszik

Meghazudtolták a trafikmutyiról beszélő fideszes képviselőt, Hadházy Ákost a helyi frakció tagjai is. A helyi fideszesek szerint Hadházy hazudik, lehet, mert "régóta vannak konfliktus helyzetei", és lehet, hogy polgármester szeretne lenni.

A hvg.hu-hoz eljutott hangfelvétel alapján azonban az egyeztetés valóban úgy történt, ahogy arról Hadházy beszámolt, írja a hvg.hu.

Forrás:HVG.HU/ATV.HU/HÍR PORT24

 

 

2013-05-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite