2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
NagyvilágHarmadik napja egy daru tetejéről követeli egy elvált apa fia láthatását

Harmadik napja egy daru tetejéről követeli egy elvált apa fia láthatását Franciaországban

 

Egy elvált francia apa, aki gyermeke láthatását harmadik napja követeli egy daru tetejéről, hétfőn jelezte: hajlandó lejönni, amennyiben a kormányfő ígéretének megfelelően az igazságügyi miniszter fogadja az elvált apák jogait képviselő egyesületek vezetőit.

daru

Képünk illusztráció!


A 42 éves Serge Charnay pénteken mászott fel a nyugat-franciaországi Nantes városában egy daru tetejére, miután a bíróság végleg megtagadta tőle hatéves gyermeke láthatását. A döntés oka az, hogy az elvált férfit korábban négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték amiatt, mert többször engedély nélkül vette magához a gyermeket, akit a válás után az anyjának ítélt a bíróság.


Jean-Marc Ayrault miniszterelnök, Nantes korábbi polgármestere vasárnap este azt kérte kormánya két tagjától, Christiane Taubira igazságügyi és Dominique Bertinotti családügyi minisztertől, hogy fogadja a hasonló helyzetben lévő apákat képviselő szervezeteket. Ezek - saját adataik szerint - 16 ezer tagot számlálnak. "Meg kell érteni, hogy egyre több olyan apa van, aki teljesen jogosan követeli, hogy gyakorolhassa szülői felügyeleti jogait. Jelenleg olyan a rendszer, hogy az apák számára lehet nem igazságos ítéletet hozni" - ismerte elé a France Info hírrádióban a családügyi miniszter.


A férfi vasárnap fogadott el először vizet a daru aljában posztoló rendőröktől, akik hétfőn már élelmet is feljutattak neki egy kosárban. Vasárnap az illetékes hatóságok azt közölték, hogy amennyiben a férfi lejön a daruról, gyorsított eljárásban megvizsgálják a kérését egy, a bíróság által rendelkezésére bocsátott ügyvéd segítségével.


Vasárnap este az elvált feleség ügyvédje is megjelent a helyszínen. Mint a sajtónak elmondta: a férfit kétszer mondta ki a bíróság bűnösnek a volt felesége ellen elkövetett erőszak miatt, és két alkalommal "elrabolta" a közös gyermeküket is: 2010-ben két hétre, 2011-ben pedig két és fél hónapra. Ezen előzmények után a rennes-i bíróság felfüggesztette az apa láthatási jogát.


A férfi hétfőn azt üzente, hogy szeretne kapcsolatba lépni az ügyvédjével és "megvizsgálni a jogi javaslatokat" a helyzet rendezésére. Ugyanakkor jelezte, hogy továbbra sem nem bízik a bírókban és az igazságszolgáltatás működésében. "Egyáltalán nem sajnálom, hogy tavalyelőtt két hónapra elvittem a gyereket, mert különben egyáltalán nem láthattam volna" - mondta a daru tetején, amelyre pirossal egy szívet rajzolt, és ráírta: "mentsétek meg a gyerekeket az igazságszolgáltatásról". Azt viszont megígérte, hogy az igazságügyi miniszter és az elvált apák egyesületeinek megbeszélését követően hétfőn este lejön a daruról.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite