2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonHarmincmilliárdra csökkent a kórházak adósságállománya

Harmincmilliárdra csökkent a kórházak adósságállománya


Az egészségügyi miniszter cáfolta Kövér Lászlónak azt a kijelentését, hogy a kórházak 140 milliárd forintos adósságot görgetnek maguk előtt. Harmincmilliárd forintra csökkent a kórházak adósságállománya - mondta Székely Tamás hétfőn. Az egészségügyi miniszter a Fidesz országos választmányi elnökének hétvégi kijelentésére reagált.


"Tavaly év végén a kórházszövetség által kimutatott adósságállomány körülbelül 80 milliárd forint volt, és annak a megállapodásnak alapján, amelyet a szakellátási szövetségekkel kötöttünk, körülbelül 50 milliárd forintot kaptak az intézmények" - jelentette ki az egészségügyi tárca vezetője.
Székely Tamás hozzátette: ha ezt minden intézmény az adósságcsökkentésre fordította, akkor az adósságállomány 30 milliárd forintra csökkent.


Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szombaton Nyíregyházán arról beszélt, hogy a kórházak 140 milliárd forintos adósságot görgetnek maguk előtt, és sürgős konszolidációra van szükség a tömeges csődök elkerüléséért.
Az egészségügyi miniszter erre azt mondta: szeretné látni azt a statisztikát, amelynek alapján Kövér László ezt állította.


"Félévenként kérünk a kórházaktól statisztikát - tette hozzá -, ami kiterjed az eredeti és a módosított költségvetési előirányzatokra, létszámadatokra. A kórházi szektor nyolcvan százaléka válaszol a kérdésekre, mi ennek alapján mondjuk azt, amit mondunk."
Magyarországon egészségügyi intézményeket két alkalommal kellett konszolidálni - hangsúlyozta Székely Tamás -, először az 1990-94-es kormányzati ciklus után, másodszor 2002-ben, a Fidesz kormányzása után.

2010-03-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite