2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
BulvárHarminc napra előzetes letartóztatásba helyezték Damu Rolandot

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték Damu Rolandot


Damu RolandA bíróság szerint indokolt a színész "legteljesebb elszigetelése" ahhoz, hogy a sértett befolyásolásával ne nehezítse meg a bizonyítást.


Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság az erőszakos közösüléssel gyanúsított Damu Roland sorozatszínészt; a bíróság szerint ugyan nem állapítható meg a gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés veszélye, de indokolt a "legteljesebb elszigetelése" ahhoz, hogy a sértett befolyásolásával ne nehezítse meg a bizonyítást.


A Fővárosi Bíróság szombaton közölte: a Pesti Központi Kerületi Bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte "D. Rolandot", aki ellen erőszakos közösülés miatt folyik büntetőeljárás.
A bíróság álláspontja szerint a szökés, elrejtőzés veszélye a gyanúsított esetében nem állapítható meg, azonban
- mint írták - az eljárás jelen szakaszában "a gyanúsított legteljesebb elszigetelésére van szükség annak érdekében, hogy a tényállás teljes felderítéséhez fűződő közérdek ne sérülhessen azáltal, hogy a gyanúsított a sértett befolyásolásával a bizonyítást megnehezítse".


A végzés nem jogerős.

Damu Rolandot csütörtök este vette őrizetbe a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt. Ügyvédei, Papp Gábor és Szigethy György csütörtökön az MTI-nek azt mondták, ügyfelük panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. Damu Roland részletes vallomásában "egyértelművé tette", hogy ártatlan, továbbá poligráfos vizsgálatot kért, hogy bizonyítsa igazát - mondták.


A rendőrség korábban azt közölte, súlyos testi sértés kísérlete miatt állítottak elő egy 36 éves férfit, akit gyanúsítottként hallgatnak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos tájékoztatása szerint a férfi november 17-én 20 óra körül felment az angyalföldi lakására a volt barátnőjével, majd ott feltehetően több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki segítségért kiabált. Ezután a férfi fenyegette és kérdőre vonta, majd elengedte a sértettet, aki taxival hazament, és otthonról értesítette egy barátját, aki kihívta a mentőket.


A 28 éves nőt a mentők kórházba szállították, hogy sérüléseit ellássák. A nő a kórházból értesítette a rendőrséget, és feljelentést tett a volt barátja ellen.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite