2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHárom és félmilliárd forintos beruházásban létesült ostyaüzem Rétságon

Három és félmilliárd forintos beruházásban létesült ostyaüzem Rétságon


Összesen három és félmilliárd forintos beruházásban létesített ostyaüzemet Rétságon a dunakeszi székhelyű Urbán és Urbán Kft.; a cég a fejlesztéssel a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált, a Nógrád megyei városban harminc embernek adnak munkát.

Ostyaüzemet adtak át Rétságon

MTI Fotó: Komka Péter


Csúvár Csaba, az Urbán és Urbán Kft. kereskedelmi igazgatója a hétfői megnyitón elmondta: a kétmilliárd forintos technológiai beruházáshoz 50 százalékos támogatási intenzitással 995,8 millió forintot nyert a társaság a Gazdasági Operatív Program (GOP) pályázatán.


Az üzem vásárlása, a kivitelezés, az épület élelmiszeripari üzemmé történő átalakítása, a gépek beüzemelése további másfélmilliárd forintba került, ehhez a növekedési hitelprogram keretében kaptak egymilliárd forintot, a finanszírozás többi részét önerőből és banki hitelből oldották meg - tette hozzá. Az ostyaüzem a volt TDK-gyár területén működik Rétságon, ahol mártott, mártatlan, díszített ostyákat és nápolyikat készítenek új technológiával.


Az Urbán és Urbán Kft. Budakalászon indult családi vállalkozásként három évtizede, 2008 szeptemberétől Dunakeszin is dolgoznak, a rétsági a cég harmadik telephelye. Csúvár Csaba közölte: Dunakeszin kekszet és ostyát is gyártanak, de a technológiák különválasztását tervezik úgy, hogy pár év múlva a dunakeszi üzemben csak kekszet, Rétságon pedig kizárólag ostyát gyártanak, illetve a budakeszi sajtos tallért gyártó üzemet januárban Rétságra költöztetik.


Az Urbán és Urbán Kft. vállalatcsoportja száz embert alkalmaz, Rétságon harminc ember dolgozik. A 6,5 milliárd forintos árbevételt elérő cég 95 százalékban Magyarországon értékesíti termékeit. Negyven saját termékük mellett bérgyártásban is előállítanak kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket. Éves szinten 6 ezer tonna édességet gyárt a kft., ebből mintegy 450 tonnát tesz ki a töltött ostya - közölte a kereskedelmi igazgató.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-12-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite