2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Itthon3200 tő kannabiszt találtak Szigetszentmiklóson

3200 tő kannabiszt találtak Szigetszentmiklóson

Óriási ültetvényre bukkantak a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai: összesen 3200 tő kannabiszt találtak két szigetszentmiklósi ipari épületben - közölte Ródler Norbert őrnagy, az NNI kábítószer-bűnözés elleni osztályának vezetője csütörtökön a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

vadkender

Az őrnagy elmondta: öt vietnámi és két magyar embert fogtak el a nyomozók, akiket a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezett kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt.

Sikerült elfogni a csoport 41 éves vezetőjét, a kertészeket és a termesztők magyar segítőit - tette hozzá.
A teljesen felszerelt ipari épületekben már hónapok óta tarthatott a kábítószer termesztése; a csoport 3 havonta szüretelhetett - mondta a vezető.

Ródler Norbert szerint a lefoglalt növényekről száz-százötven kilónyi marihuánát lehetett volna leszüretelni, ennek körülbelül százötvenmillió forint a nagykereskedői ára.

Az MTI kérdésre elmondta: feltehetően Magyarországon akarták értékesíteni kábítószert.
Mint megjegyezte: nemrégiben Csehországból érkezett egy nagyobb - 20 kilogrammnyi - marihuánaszállítmány, amelyre sikerült az NNI munkatársainak lecsapniuk, akkor is vietnámi csoport állt a háttérben - fűzte hozzá.

Ródler Norbert szerint a vietnámi kannabisztermesztő csoportok egész Európában gondot okoznak. Magyarországon egyébként a kábítószeres büntetőügyek mintegy 80 százalékában marihuána szerepel.


Forrás: MTI / HÍR PORT24

 

2011-11-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite