2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonHárom gyermek és egy férfi halt meg egy háztűzben

Három gyermek és egy férfi halt meg egy háztűzben


Egy öttagú család élt abban a családi házban, amely hétfő hajnalban kigyulladt Törökszentmiklóson, a tűzben négy ember - három gyerek és az édesapa - meghalt, az édesanyát súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel vitték kórházba - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit - közölték.

torokszentmiklosituz

MTI Fotó: Bugány János


Büntetőeljárás bűncselekmény gyanúja esetén indítható, illetve ha nem zárható ki egyértelműen az idegenkezűség. Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a halottszemle alapján nem állapítható meg, hogy a gyermekeket vagy a férfit bántalmazták volna. Pomázi Gábor, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi mentőszervezete Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a törökszentmiklósi háztűzben meghalt négy ember közül három gyermek, 8 és 13 év közöttiek, a negyedik egy férfi.

torokszentmiklosituz1

MTI Fotó: Bugány János


Egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, testfelületének 90 százaléka megégett, a koponyája is megsérült. Őt a budapesti Szent János Kórházba vitték - tette hozzá. S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a Nefelejcs utcai, száz négyzetméteres családi ház teljes terjedelmében égett, amikor a tűzoltók a helyszínre értek. Az épületből egy sérültet a tűzoltás megkezdésekor kihoztak, őt a mentők kórházba vitték. Ugyanekkor egy elhunytat is találtak az égő épületben, majd a tűz eloltása után, az épület romjainak átvizsgálásakor három másik holttestet fedeztek fel.


A három környező épületből tizenegy embert menekítettek ki biztonsági okokból a hatóságok. A szakemberek az égő házból egy gázpalackot is kihoztak, amelyet vízsugárral hűtöttek.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

2016-07-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite