2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHárom ház lakhatatlanná vált a vihar miatt Nógrád megyében

Három ház lakhatatlanná vált a vihar miatt Nógrád megyében


Negyvenkét alkalommal riasztották a vihar okozta károk felszámolásához Nógrád megyében a tűzoltókat csütörtök reggel nyolc óráig, személyi sérülés nem történt, három ház azonban lakhatatlanná vált.

vih

A salgótarjáni, balassagyarmati, pásztói, rétsági, berceli és szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a Hollókői Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület önkéntes tűzoltói Diósjenőre, Balassagyarmatra, Bujákra, Nógrádmarcalba, Ecsegre, Jobbágyiba, Bercelre, Szirákra, Szécsénybe, Nógrádmegyerbe, Erdőkürtre, Kutasóra, Karancsságra, Karancskeszibe, Bokorba, Pásztóra, Salgótarjánba, Hollókőbe, Nagylócra, Ipolytarnócra, Bérre, Romhányba, Bátonyterenyére, Kozárdra és Érsekvadkertre, illetve ezeket a településeket összekötő útszakaszokra vonultak eddig, ahol kidőlt fák, leszakadt villanyvezetékek, megbontott háztetők és megrongált kémények adtak munkát az egységeknek.

Személyi sérülésről nem érkezett jelzés, azonban három családi házban - Jobbágyi, Szirák és Nógrádmegyer településeken - olyan mértékű károkat tett a vihar, hogy azok lakhatatlanná váltak. Az épületek lakóit rokonoknál, illetve az önkormányzat által biztosított szálláson helyezték el. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság még a szerdai délelőtt során feltérképezte a megye területén lévő erdei táborokat, s a viharra való figyelmeztetés is megtörtént még ekkor. A délutáni vihar miatt végül Nógrád, Nagyoroszi és Mátraszentimre közeli táborokból összesen száztizenöt táborozót kellett biztonságba helyezni.

 

Forrás: NMKI/NÓGRÁD24

 

2015-07-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite