2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonHárom kőkemény vallomást tettek Hagyó ellen?

Három kőkemény vallomást tettek Hagyó ellen?


Hagyó MiklósLaphír szerint noha több terhelő vallomást is tettek már a volt főpolgármester-helyettesre, az ügyészség egyelőre nem tartja kellően megalapozottnak a vele szembeni gyanút. E mögött vélhetően az áll, hogy ebben a ciklusban már nem akarja felfüggesztetni a politikus mentelmi jogát. Már legalább három kőkemény terhelő vallomás van a BRFK BKV-ügyekben eljáró nyomozócsoportjának birtokában Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ellen - értesült a Népszabadság.


A BRFK ezekre tekintettel már javasolta az ügyészségnek Hagyó mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség egyelőre nem látja kellően megalapozottnak a Hagyóval szembeni gyanút, ezért még további bizonyítékokat kért a nyomozóktól. E döntés hátterében azonban vélhetően az áll, hogy az ügyészség már nem látja értelmét Hagyó mentelmi jogának felfüggesztését kérni. A parlament már nem ülésezik, s Hagyó mentelmi jogának felfüggesztéséért vélhetően már nem is hívná össze a házelnök.


A Hír TV arról számolt be: jóval az ellene tett terhelő nyilatkozatok előtt kezdett szabadulni vagyonától Hagyó Miklós, volt szocialista főpolgármester-helyettes, akinek cége hónapokkal ezelőtt 68 millió forintért adta el értékes II. kerületi ingatlanját. A Wirtass Kft., amelynek tavaly óta már csaknem teljes egészében, 97 százalékban tulajdonosa a politikus, a részben tulajdonában álló budai, Verecke úti ház és az Árpád-kilátó lábánál hozzá tartozó telek értékesítéséről a múlt év végén döntött.


Hagyó a tranzakcióról, de más bevételről sem tett említést idei vagyonbevallásában, pedig a Hír TV birtokába jutott banki átutalási megbízás bizonyító erejű lehet. A cég főkönyvi kivonata szerint a Wirtassnak az Andrássy út szomszédságában, a Paulay Ede utcában további hét ingatlanja van. Szakértői becslések szerint ezek több száz millió forintot érnek.

2010-03-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite