2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHáromnapos magyar-szlovák vásár kezdődik ma Salgótarjánban

Háromnapos magyar-szlovák vásár kezdődik ma Salgótarjánban


kiállítás"Palócföldön 2011" címmel, háromnapos magyar-szlovák közös kiállítás és vásár kezdődik csütörtökön Salgótarjánban.


A sportcsarnokba szervezett program a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara illetve a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara Losonci Irodájának seregszemléje, ami a Besztercebányán tavaly szeptemberben rendezett 353. Radványi Nemzetközi Kézműves Kiállítás és Vásár folytatása.


Nyerges Andrea, a Magyar - Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta: az őszi kiállításon közel harminc magyar népi kézműves népszerűsítette a tradicionális nemzeti termékeket. A két összekapcsolt eseményre uniós forrásból nyertek támogatást a szervezők. Rendezvényeik célja a magyar-szlovák üzleti kapcsolatokban érdekelt kis- és középvállalkozások közötti kapcsolatépítés erősítése, amitől a vállalkozások versenyképességének javulását remélik.


A csütörtök délelőtt kezdődő salgótarjáni vásárhoz szakmai és gazdasági tájékoztató előadások kapcsolódnak, az üzletember-találkozók keretén belül pedig információt, tapasztalatot cserélhetnek a vállalkozók. "Innováció: kulcs a gazdaságfejlesztéshez a határ két oldalán" címmel rendeznek konferenciát, a pénteki gazdasági fórum témája pedig a határ két oldalának gazdasági környezet bemutatása. A közös vásárokat uniós forrásból, a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében szervezték meg a kamarák.

 

Nógrád24.hu

2011-04-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite