2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Üzleti negyed300 dolgozót bocsáthatnak el a Malévtól

300 dolgozót bocsáthatnak el a Malévtól


MalévA köztévé Híradója úgy tudja, hogy a Malév az állami tőkeinjekcióból elsőként legfőbb adósait, így például a Budapest Airportot fizeti majd ki. Az állam négymillió forintról több mint 25 milliárd forintra emelte a Malév alaptőkéjét. Azután, hogy az orosz tulajdonos átutalta a 32 millió eurós, vagyis kilenc milliárd forintos bankgaranciát, mert nem teljesítette a privatizációs feltételeket. Így 95 százalékban újra a magyar államé a Malév. Két éve 200 millió forintért adták el egy orosz üzletembernek.


A légi társaság adóssága már közelíti a 100 milliárd forintot. A beszállítók felszámolással fenyegetik a céget. Most abban bíznak, hogy az új tulajdonos rendezi a társaság adósságait. Mától ugyanis hivatalosan is az államé a Malév nagytöbbsége.
A legfőbb versenytárs, a Wizz Air már postázta panaszát az Európai Uniónak a Malév visszaállamosítása miatt. Az állam a cég alaptőkéjét több mint 25 milliárd forintra emelte, ebből 21 milliárdot a költségvetés tartalékából fedeztek, a maradékot pedig elengedték a cég köztartozásából.
"Azt gondolom, hogy új tulajdonosként biztos, hogy érdeke lesz az, hogy racionalizálások történjenek a Malévnál, tehát költségcsökkentések is várhatók és emellett a bevételeket is optimalizálni kell - mondta a Híradónak Bank Dénes, a GKI Gazdaságkutató Zrt. kutatásvezetője.

A Híradó úgy tudja, hogy a Malév az állami tőkeinjekcióból elsőként legfőbb adósait, így például a Budapest Airportot fizeti majd ki. Az idén több mint 300 dolgozó elbocsátását is tervezik. Elsősorban vezetők között kellene a létszám leépítést megkezdeni. Minőségi cseréket végrehajtani, az elmúlt 2-3 évben nem hogy csökkent, hanem nőtt a vezetői létszám - közölte Csorba Attila a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet elnöke.

Ma sem a Pénzügyminisztériumban, sem a Malév-nál nem akartak nyilatkozni a cég terveiről.

2010-03-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite