2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonHárom tévécsatornának kell pénzbüntetést fizetnie hangos reklámok miatt

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Három tévécsatornának kell pénzbüntetést fizetnie hangos reklámok miatt


Három televíziós csatornának kell pénzbírságot fizetnie túl hangosan sugárzott reklámokért - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-t.

penzegy


A közlemény szerint a Dunára 90 ezer forintos, a M2-re 100 ezer forintos, a TV2-re pedig 40 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a médiatanács a 2012 harmadik negyedévében, az engedélyezettnél jóval hangosabban sugárzott reklámok miatt. A 2011-től életben lévő médiatörvény értelmében a reklámok már nem lehetnek hangosabbak az előttük, illetve utánuk következő műsorszámoknál, a szabály megsértését a törvény pénzbírsággal szankcionálja - emlékeztetette az NMHH kommunikációs igazgatósága.


Az NMHH műsorelemzői negyedéves bontásban, szúrópróbaszerűen, egy külön erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével ellenőrzik a rendelkezés teljesítését. A hatóság munkatársai valamennyi, jelentősebb nézőtáborral rendelkező, magyar joghatóság alá tartozó médiaszolgáltató műsorát ellenőrzik. Minden alkalommal elemzik az M1-et, az M2-t, a Dunát, a RTL Klubot és a TV2-t, vizsgálati időszakonként a médiumok három-három napját értékelik, de hónapról hónapra vizsgálnak más televíziós csatornákat is - írták a közleményben.


A tájékoztatás szerint a hatóság súlyos jogsértések esetén bírságol.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite