2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
ItthonHárom vasútvonalon késnek a vonatok

Három vasútvonalon késnek a vonatok


A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon átlagosan 20-30, a Budapest-Szolnok-Záhony vasútvonalon 30-50, a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon 10-15 perces késésekre kell számítani - közölte a Mávinform hétfő délelőtt az MTI-vel.

vonategy


A Mávinform korábban arról tájékoztatott, hogy a Budapest-Szolnok-Záhony vasútvonalon Karcag és Püspökladány között 5 óra előtt elromlott a biztosítóberendezés. A műszaki hiba miatti késések mostanra 30-50 percesre nőttek.


A közlemény szerint ezen kívül az egyik vágányon a folyamatos átépítés miatt nem közlekednek a vonatok. A nagyobb késések és torlódások elkerülése érdekében a Záhonyból érkező vonatok Püspökladányig, a Budapest felől érkezők csak Karcag állomásig közlekednek. A továbbutazókat a két állomás között InterCity vonatokkal szállítják el. A MÁV Zrt. szakemberei várhatóan 13 óra körüli időre tudják megjavítani a berendezést.


A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon utazóknak gázolás miatt kell nagyjából félórás késésekre készülniük. A nem sokkal fél 9 előtt Sárvár és Porpác között történt baleset miatt jelenleg áll a vonatforgalom. A gázoló vonat körülbelül kétórás késéssel, a rendőrségi helyszínelés után tud csak továbbhaladni. Az utasokat Sárvár és Szombathely között vonatpótló autóbuszok szállítják - olvasható a Mávinform közleményében.


Gödöllő és Aszód között síntörés miatt le kellett zárni az egyik vágányt. A működő vágányon csak váltakozó irányban tudnak közlekedni a szerelvények, emiatt 10-15 perces késésre kell számítani a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon.


A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a hiba megjavítását. A menetrend szerinti közlekedés a déli órákra állhat helyre.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite