2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonHarrach: a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata

Harrach: a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata


Harrach PéterHa felhatalmazást kap kormányzásra a Fidesz, visszavonja az új polgári törvénykönyvet - derül ki Harrach Péter szavaiból. Azt is leszögezte, hogy a házasság egy férfi és egy nő hosszú távú kapcsolata. Az egyneműek kapcsolatát szabályozni kell, de nem a házasság intézményével kapcsolatosan - tette hozzá Harrach.


A Fidesz-KDNP kormányon várhatóan visszavonja a nemrégiben elfogadott, új Polgári törvénykönyvet, amely május 1-jén lépne hatályba, ha az Alkotmánybíróság máshogy nem dönt - írja a Népszabadság.
Harrach Péter, a parlament kereszténydemokrata alelnöke a lapnak azt mondta: valóban szeretnék megvédeni és megerősíteni a házasság és a család intézményét, de nem akarják a társadalomra erőltetni a kereszténydemokrata modellt. A melegeket érintő, bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló kérdésre a politikus kifejtette: értelmezésünk szerint a házasság definíciója egy férfi és egy nő tartós kizárólagos kapcsolata. Hozzátette, hogy az egyneműek együttélését nyilván szabályozni kell, de nem a házasság intézményével összefüggésben.


Az újság hivatkozik arra az interjúra, amely az origo.hu-n jelent meg Balsai Istvánnal, a Fidesz elnöki stábja jogi igazgatójával, és amelyben a politikus elmondta: az új kormány legelső intézkedései között lesz, hogy visszavonja a tavaly novemberben elfogadott új Polgári törvénykönyv (Ptk.) május 1-én várhatóan hatályba lépő első két könyvét, és az egész Ptk-t visszaküldik átdolgozásra a kodifikációs bizottságnak. Arra a kérdésre, hogy mely konkrét rendelkezéseken változtatna a Fidesz, Balsai azt válaszolta: a parlamenti vita során felvetett módosító javaslataikat szeretnék viszontlátni az új kódexben.

2010-04-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite