2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
BulvárHarry herceget akarja orosz cárnak egy oligarcha

Harry herceget akarja orosz cárnak egy oligarcha


Harry herceget akarja orosz cárnak egy befolyásos orosz üzletember, mert szerinte a brit "királyfi" a legalkalmasabb a posztra, ráadásul több orosz vér csörgedezik ereiben, mint amennyi az utolsó orosz cárban, II. Miklósban volt.

Harry herceg

II. Erzsébet brit királynő unokáját Borisz Berezovkszij oligarcha akarja a cári trónra ültetni, de nem ő az első, aki a brit herceget minden oroszok atyjává szeretné emelni. Alekszandr Baunov volt orosz diplomata állt elő először az ötlettel, hogy jó lenne Harry herceg cárnak.

"Hadd integessen felvonulásokon, tegyen hivatalos látogatásokat, adjon ebédeket és mondjon újévi köszöntőt!" - hangoztatta Baunov.

Most Berezovszkij folytatja a kéretlen korteskedést.
"Egy uralkodói sarj trónra juttatása az orosz feltámadás jelképe lehetne" - írja Berezovszkij világhálós naplójában hozzátéve, hogy Harry ükanyja a Romanov-házból származó Olga Konsztantyinovna volt. Baunov is emlegette ezt tavaly hozzátéve, hogy V. György angol király - aki 1910-től uralkodott 1936-ig -, unokatestvére volt II. Miklós orosz cárnak. (Olga Konsztantyinovna I. Miklós unokája Görögország királynéja lett, és ő Fülöp herceg - Harry nagyapja - apai nagyanyja.)

Az orosz mágnás semmi akadályát nem látja annak, hogy a brit herceg cár legyen, egyet kivéve: a nyelvtudást. Berezovkszkij kikötötte, hogy Harrynek meg kell tanulnia folyékonyan beszélni oroszul - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.
Arról nem érkezett hír - eddig -, hogy a Harry elrohant volna beiratkozni orosz nyelvtanfolyamra.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

2012-04-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite