2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonHasüregi vérzés okozta az ikerterhes kismama halálát

Hasüregi vérzés okozta az ikerterhes kismama halálát


intenzivA boncolás eredménye szerint a petefészektömlő repedéséből következő, hasüreg felé történt elvérzés okozta a 33 éves tárnoki kismama halálát - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.


A császármetszéssel világra segített ikrek esetében oxigénhiányos agykárosodás miatti állapotot jelöltek meg a halál okaként a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézete által elvégezett boncolás alapján.
A kismama az ikerterhesség 33. hetében, szombaton halt meg Tárnokon. Beluzsárné Belicza Andrea rendőrségi szóvivő közleménye szerint a haláleset kapcsán az Érdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytat közigazgatási hatósági eljárást, ennek során rendelték el a hatósági boncolást a halál okának és körülményeinek megállapítására.


A megyei főkapitányság szóvivője vasárnap közölte az MTI-vel, hogy vizsgálatot indítottak a szombaton történt haláleset kapcsán.
Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentőket szombaton 17 óra tájban riasztották a kismama rosszullétéhez. A beteg légzése és vérkeringése leállt, ezért a mentők azonnal megkezdték az újraélesztést, majd helyszíni császármetszés után folytatták a harcot az újszülöttek életéért is. Mindkét kisfiú válságos állapotban került kórházba; egyikük vasárnap, a másik gyermek hétfő reggelre meghalt.


Szabó Miklós, a Semmelweis Egyetem 1. számú Gyermekklinikájának osztályvezetője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tárnoki ikreket többször is újra kellett éleszteni, s bár időlegesen életben tudták tartani őket, a méhen belül elszenvedett oxigénhiány és a keringési elégtelenség megpecsételte sorsukat.


Nem vetődött fel, hogy a kismama bármilyen betegsége vagy terhesgondozási probléma vezetett volna a történtekhez - közölte az osztályvezető, aki szóbeli információikra hivatkozva kitért arra, hogy a nő gondozott, terhességi cukorbeteg volt. Hozzátette ugyanakkor, hogy sem a terhességi cukorbetegség, sem az ikerterhesség nem indokolta volna azt, hogy a kismamát kórházban kezeljék.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite