2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonHasználatarányos útdíjról dönt az Országgyűlés

OGY - Használatarányos útdíjról dönt az Országgyűlés


Az Országgyűlés mai ülésén egyebek mellett szavaz a használatarányos útdíj bevezetéséről, valamint a házelnök javaslatára további pénzbüntetéseket szabhat ki ellenzéki képviselőkre.

Parlament

A Ház ülése a szokásos rendben, 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések követnek.

A határozathozatalok során a képviselők dönthetnek az idei agrárgazdasági jelentés elkészítésének mikéntjéről, az önkormányzati segélyek egységesítéséről, az elektronikus anyakönyv kialakításáról. A tervek szerint szavaznak arról az előterjesztésről, amely a fővárosnak adná a jelenleg állami tulajdonban álló Duna-parti ingatlanokat. Végleges formát ölthet a használatarányos útdíjról szóló javaslat is, az új rendszer tarifatáblázatát azonban majd kormányrendelet határozza meg. Zárószavazásra lehet számítani továbbá az egyházügyi törvény módosításáról, amit az alaptörvény közelmúltban elfogadott negyedik módosítása indokolt.

Újabb pénzbüntetések kiszabása is megtörténhet, a házelnök ugyanis szankciót javasolt Novák Előd jobbikos, valamint két, a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizáló képviselővel, Dorosz Dáviddal és Szabó Rebekával szemben.

Az ülésnap végén hét, korábban tárgyalni kezdett javaslat részletes vitáját bonyolítják le, így egyebek mellett ismét terítékre kerül a szennyvízszippantás díjának tízszázalékos csökkentése, valamint az idei költségvetés módosítása.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite