2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
NagyvilágHatalmas ehető csokrot készítenek nőnapra

Hatalmas ehető csokrot készítenek nőnapra Jekatyerinburgban


Kétméteres ehető csokrot készítenek a nemzetközi nőnap alkalmából az oroszországi Jekatyerinburgban.

csokor

Képünk illusztráció!


A nőnapra szánt ehető csokrot az Ural-hegység menti nagyváros megyei piacán a vevők szeme láttára készítik el húsból és zöldségekből. Aligha a diétázók kedvéért, minthogy sült, főtt és füstölt húsokat, szalonnát használnak hozzá, és paradicsommal, olívabogyóval, paprikával és répával díszítik a különleges csokrot.


Az ehető ajándék elkészítésében csupán férfi szakácsok vesznek részt, minthogy nőnapon a hölgyeknek pihenniük kell, így ők ezúttal úgymond megfigyelőként lehetnek jelen - mondta el a jekatyerinburgi piac szóvivője.


A szebbik nem oroszországi képviselőit - immár hagyományosan - a Nemzetközi Űrállomás legénysége: Oleg Novickij, Jevgenyij Tarelkin és Roman Romanyenko köszöntötte elsőként. Dmitrij Medvegyev miniszterelnök pedig - aki előszeretettel használja az internet adta lehetőségeket - az éjszaka a Twitter közösségi oldalon elhelyezett tulipáncsokor fotójával gratulált a tavasz első ünnepén az orosz lányoknak és asszonyoknak.


Oroszországban, így Moszkvában az sem szokatlan, hogy a különböző cégek székházaikra hatalmas köszöntőplakátokat függesztenek ki március 8. alkalmából.


Az orosz fővárosban az ünnepnapon ingyenesen látogathatóak a múzeumok, a pihenőparkokban pedig minden nőnek virágot ajándékoznak - közölte a moszkvai kulturális főosztály.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-03-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite