2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHatalmas fejlesztést helyezett kilátásba a salgótarjáni tűzhelygyár tulajdonosa

Hatalmas fejlesztést helyezett kilátásba a salgótarjáni tűzhelygyár tulajdonosa

 

Ázsiós alaptőke-emelésről és a Wamsler SE 3,6 milliárd forintos fejlesztéséről döntött az Opus Global Nyrt. igazgatósága - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, tőzsdezárás után a társaság.

wamsler


A döntés értelmében az Opus Global a Konzum PE Magántőkealappal szemben fennálló korábbi, 1 milliárd 313 millió forintos kölcsöntartozását új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki.


Az Opus a döntés szerint 2 067 716 darab 25 forint névértékű, 'A' sorozatú új részvényt bocsát ki, amelynek lejegyzésére a Konzum PE Magántőkealap jogosult. A kisbefektetők érdekeit szem előtt tartva a társaság igazgatósága úgy döntött, hogy a hétfői, 635 forintos záróárfolyamon határozza meg az új részvények kibocsátási értékét. A közlemény szerint a tranzakcióval a Konzum PE Magántőkealap az alaptőke-emelést követően 20,33 százalékra növeli az Opus Global Nyrt.-ben meglévő tulajdonát.


A tőzsdei társaság az alap által korábban biztosított tőkét két célra használja, 263 millió forintos kölcsönt folyósított az érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-nek a Diófa Alapkezelő 5 százalékos tulajdonának megszerzéséhez, valamint 1 milliárd 50 millió forintot biztosít a tulajdonában lévő Wamsler SE-nek. Utóbbi az anyavállalatától kapott tőkét a salgótarjáni kazángyárában tervezett, összesen 3,6 milliárd forint értékű gyárrekonstrukciós- és fejlesztési program megvalósítására fordítja, amelyet kedden az Opus Global igazgatósága jóváhagyott - tették hozzá.


Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papír a keddi kereskedést 662 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 805 forint, a legalacsonyabb 32 forint volt.

 

Forrás: MTI

 

2017-12-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite