2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonHatalmas vihar volt Debrecenben

Hatalmas vihar volt Debrecenben

Kidőlt fák, letört faágak, megbontott tetők, elöntött pincék, udvarok jelezték a hétfő éjjeli debreceni vihar nyomait kedden a városban.

viharkar

A tűzoltók hétfőn éjféltől kedd délelőttig 170 helyszínen dolgoztak a kárelhárításon: elsősorban fákat távolítanak el az utakról, a közterületekről és vizet szivattyúznak az épületekből - tudta meg a térségi katasztrófavédelmi ügyeletestől az MTI tudósítója.

Számos helyszínt még csak ezután keresnek fel a tűzoltók, a városban egyébként szinte folyamatos a szirénázás, a helyi tűzoltókat Hajdú-Bihar más városaiból odavezényelt társaik segítik.

A kora reggeli óráktól részt vesznek a kárelhárításban a helyi hulladékgazdálkodási vállalat szakemberei, illetve a Debreceni Humánszolgáltató (Dehusz) munkatársai. Ők a letört gallyakat, ágakat távolítják el az úttestekről, járdákról. Jellemző a vihar kártételére, hogy ezzel a munkával a jövő hét elejére végezhetnek - mondta el Pál Csaba, a debreceni önkormányzat sajtóreferense.

A városháza egyébként felkérte a lakosságot, ha valahol letört, fennakadt ágakat látnak, a balesetveszély gyors elhárítása érdekében értesítsék a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályát - tette hozzá Pál Csaba.
Nagy erőkkel dolgoznak Debrecenben a leszakadt trolivezetékek helyreállításán. A vihar miatt a Széchenyi utcán szünetel a trolibuszforgalom, a késő esti és a hajnali órákban pedig a villamosok helyett is autóbuszok szállították az utasokat.

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

Fotó : MTI

 

2011-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite