2020. február 23., - Alfréd
Keresés a tartalomban
ItthonHatalmas vizet hoz a Hernád - sok út van lezárva Borsodban

Hatalmas vizet hoz a Hernád - sok út van lezárva Borsodban


A Hernád áradása miatt megközelíthetetlen személyautóval Halmaj, Kiskinizs, Nagykinizs, Hernádkércs, Felsődobsza. A Bódva áradása miatt Rakacaszend, Tornabarakony, Tornaszentandrás. Iszonyatos vizet hoz magával a Hernád, talán még soha nem látottat - ekképp summázták a helyzetet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gesztely lakói ma reggel.


A Hernád menti település hídját már lezártak, az átkelő mentén lévő házak vízben állnak, megroggyantak, bármely pillanatban összedőlhetnek.


A Hernád mint egy tenger, sok helyen már átbukott a homokzsákokkkal magasított, erősített gáton, a víz a hídnál a kerítések tetejét nyaldossa, nem sok hiányzik ahhoz sem, hogy már ne csak a híd alatt, hanem azon is hömpölyögjön.


A településre reggel hét óra után katonák érkeztek, a levegőben helikopter köröz. Homokot szállítanak, mobil wécéket helyeznek el több helyütt. Védekeznek.
Számos út továbbra is járhatatlan az árvíz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a közútkezelő társaság megyei ügyelete.


Miskolc határában továbbra is le van zárva a 3-as számú főút csomópontja, az M30-as autópálya lehajtója.


A borsodi megyeszékhelyet csak óriási kerülővel, Sajólád-Sajópetri-Kistokaj felé lehet elhagyni északkelet felé, azoknak is erre kell kerülniük, akik Sátoraljaújhely, illetve Kassa felől érkeznek.
A Hernád áradása miatt megközelíthetetlen személyautóval Halmaj, Kiskinizs, Nagykinizs, Hernádkércs, Felsődobsza. A Bódva áradása miatt Rakacaszend, Tornabarakony, Tornaszentandrás.


Lezárták az Ond és Rátka, a Köröm és Girincs, valamint a Nagykinizs és Szentistvánbaksa közötti utat, Felsőzsolca belterületén a városon átvezető utat, s szünetel a teherforgalom a magyar-szlovák határon.
A Bódva áradása miatt nem lehet közlekedni egyebek mellett Szendrőlád és Edelény között.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite