2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonHatan haltak meg az utakon az elmúlt 24 órában

Hatan haltak meg az utakon az elmúlt 24 órában


MentősökA közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 173 közúti közlekedési baleset történt. Ebből 4 közlekedési baleset 6 halálos áldozatot követelt, 13 súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 124 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt - közölte az Országos Sajtószolgálattal az ORFK.


Közleményében a rendőrség azt kéri az autósoktól, hogy csak téli gumival induljanak útra, ellenőrizzék a jármű világítóberendezéseit (fényszóró, ködlámpa, féklámpa, irányjelző, vészvillogó), az akkumulátor megbízható működését, a fűtő berendezéseket, a fékek működését, az elakadás jelző háromszög meglétét, állapotát, a láthatósági mellény meglétét, a fagyálló szélvédő mosó feltöltöttségét, és a megfelelő mennyiségű üzemanyag meglétét.


Az út- és látási viszonyok, az eső, a havazás, és a lefagyott utak miatt lassabban és figyelmesebben vezessenek! A lefagyott útfelületeket gyakran nem lehet időben észlelni, ezért tartsunk nagyobb követési távolságot!


Közlekedési információk:
Az M0 régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is! Fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen a munkavégzés környezetében!


M1: mindkét pályaoldalon a 13-15. km szelvények közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/ó korlátozás van érvényben.


M3, M35: úton folyó munkálatokat, fix terelést nem terveztek a hétvégére.


M5: hídjavítás miatt átterelés és sebességkorlátozás a 48-50. km szelvényben. Figyeljék a táblák utasításait!


M6: mindkét pályaoldalon a 22-77. km szelvényekben mobil terelés és sebességkorlátozás mellett egy-egy szakaszon dolgoznak. Figyeljék a táblák utasításait!


M7: mindkét oldalon a 4-39. km szelvényekben úton folyó karbantartási munkálatokat végeznek 80 km/ó sebességkorlátozás és mobil terelés mellett.


A preventív síkosság mentesítés minden autópályán folyamatos.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite