2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHat baleset történt Nógrád megyében

Hat baleset történt Nógrád megyében


Az elmúlt napon a rendőrségre egy személyi sérüléssel járó és öt anyagi káros balesetről érkezett bejelentés.

rendorseg1

Egy férfi haladt személygépkocsival 2018. április 30-án 17 óra 20 perckor Márkházán, a Rákóczi úton, amikor a vele azonos irányba, előtte közlekedő és jobbra kanyarodó személygépkocsinak ütközött. A baleset következtében egy férfi könnyebben megsérült.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeit vizsgálja.

Az elmúlt 24 órában további öt - Nógrád megye közútjain történt - anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Több közlekedési baleset kiváltó oka az előzési és a kanyarodási szabályok megsértése. Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

Balra kanyarodási manővert végző és előzését megkezdő járművek esetén mindkét sofőrre vonatkoznak szabályok. A kanyarodó csak akkor kezdheti meg irányváltoztatását, ha meggyőződött arról, hogy őt nem előzik. Az előzést végző egy balra kanyarodó mellett pedig csak jobbról haladhat el. Hogy e szabályoknak mindkét fél eleget tudjon tenni, elengedhetetlenül szükséges az irányjelző, illetve a visszapillantó tükrök használata.


Forrás: Police.hu


2018-05-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite