2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHat baleset történt Nógrád megye útjain

Hat baleset történt Nógrád megye útjain


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetnograd0815

Fotó: police.hu


Egy 34 éves nő közlekedett személygépkocsival Balassagyarmaton, a Rákóczi úton a reggeli órákban, amikor nekiütközött egy forgalmi okok miatt várakozó személygépkocsinak. A balesetben hárman sérültek meg.


A 21-es számú főúton Hatvan irányából Kisterenye irányába haladt személygépkocsijával a délutáni órákban egy nő, amikor járművével megcsúszott, az út menti árokba hajtott és felborult. A balesetben a gépjármű vezetője megsérült.


Az éjszakai órákban Karancskeszi belterületén, a Rákóczi úton Egy 34 éves férfi haladt személygépkocsijával, amikor a vizes úttesten megcsúszott és járművével az út menti oszlopnak ütközött. A balesetben egy személy sérült meg.


A rendőrség vizsgálja a balesetek körülményeit. Az elmúlt napon további egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.


Felhívjuk a figyelmet, hogy a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos!


A nyári hőség, a párás, meleg idő megviseli a szervezetet és közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt. A járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a megszokottnál figyelmetlenebbek, mely egy közlekedési helyzetben megnöveli a reakcióidőt is. A gyalogosok jellemzően kevésbé néznek körül mielőtt az úttestre lépnek, vagy rosszul mérik fel a veszélyeket.


Kérjük a járművezetőket, hogy vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni, lehetőség szerint előre tervezzék meg az útvonalat! Legyenek türelmesek, vezessen kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot!


Az évszak másik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely szintén próbára teszi a gépjárművezetőket. A látótávolság hirtelen csökkenésén túl, az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás" veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, „felfut" a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul. Az autógumi futó felületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell, zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességüket, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

 

Forrás: POLICE

2018-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite