2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
SportHat év után legyőztük a szerbeket

Hat év után legyőztük a szerbeket


A magyar férfi vízilabda-válogatott parádés játékkal 9-6-ra győzött a szerb csapat ellen a zágrábi Európa-bajnokság B-csoportjának második fordulójában. A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, amikor Kemény Dénes együttese négy góllal húzott el ellenfelétől.

vizilabda01


A magyarok ezt megelőzően utoljára szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt (2192 napja), a 2004-es athéni olimpia döntőjében tudták legyőzni a nagy rivális szerbeket.


B-csoport, 2. játéknap:
Magyarország-Szerbia 9-6 (2-1, 1-2, 4-0, 2-3)
a magyar góldobók: Madaras 3, Kis 2, Biros, Varga Dániel, Hosnyánszky, Szivós 1-1
A zuhogó eső szemerkélősre váltott, amikor a Mladost-uszoda 33 méteres nyitott medencéjében megkezdődött az összecsapás. A parton mindenesetre már a nyitány előtt megszületett a magyar győzelem: egy talán félszáz fős szerb szurkolócsoporttal szemben vagy háromszáz - a honi szövetség főszponzora, a Vodafone Magyarország jóvoltából öt különbusszal érkezett - magyar torkából szólt a "Ria-Ria-Hungária!" harci kiáltás, lobogtak a piros-fehér-zöld zászlók, és szóltak rendületlenül a magyar vuvuzelák.
A harsány, s már-már hazai miliőt idéző hangulatban egy-két eltékozolt lehetőség után előbb Biros Péter, majd Varga Dániel pazar passzból közelről szerzett góljaival vezetett is a magyar együttes (1-0, 2-1).


Az első szünetet követően remekül védekezett ki egy emberelőnyt a Kemény-csapat, aztán a felső kapufa segítségével hárított a kapuban kezdő Nagy Viktor, hogy aztán Madaras Norbert balkeze villanjon (3-1). Erre már - újabb fórból - érkezett válasz, sőt az egyenlítés is összejött a nagyszünetre (3-3).


Nagyszerűen indult viszont a harmadik nyolc perc: az addig csak a "majdnem" gólig eljutott Hosnyánszky Norbert elhajlásból bombázott a szerb hálóba (4-3). A center Kis Gábor a változatosság kedvéért átlövésből növelte tovább az előnyt (5-3), jól játszott a magyar csapat, s biztos kézzel védett Nagy. Olyannyira, hogy - első magyar duplázóként - Madaras 6-3-ra alakította az állást. Magabiztos magyarok, megszeppent szerbek - ezt mutatta a medencekép, de még sok volt hátra a meccsből. Jelesül a harmadik játékrészből másfél perc, amikor Birosék emberelőnyhöz jutottak, a precíz figura végén pedig Szivós Márton bevágta a hetedik magyar gólt is (7-3)!


El lehet-e herdálni ekkora előnyt? - hangzott a költői kérdés, amire a választ az utolsó negyed adta meg: nem! A magyar válogatott továbbra is roppant koncentráltan játszott, s bár a labdának nem akaródzott újból a szerb kapuba kerülni, a rivális egyszerűen képtelen volt feltörni a magyar védelmet. Pontosabban háromszor azért csak sikerült nekik: emberfórból, bő négy perccel a vége előtt (7-4), majd a triplázó Madaras találata nyomán még két alkalommal(8-6).


A lényegen azonban ez mit sem változtatott, pláne Kis tökéletes "zárszónak" is megfelelő lökete után (9-6): hat szűk esztendőt követően Magyarország vízilabda-válogatottja legyőzte Szerbia nemzeti csapatát. S ez akkor is hatalmas szó, ha csupán egy "egyszerű" Európa-bajnoki csoportmérkőzésen következett be a "mumusverés".


korábban:
B-csoport:
Németország-Oroszország 7-6 (2-0, 1-3, 2-2, 2-1)
később:
Görögország-Macedónia 18 ó
A-csoport:
Románia-Spanyolország 11-10 (2-1, 3-2, 3-5, 3-2)
Olaszország-Montenegró 11-10 (3-2, 3-4, 3-3, 2-1)


később:
Horvátország-Törökország 20:40 ó

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite