2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHatezer nógrádi gyermek reggelizik mézes kenyeret

Hatezer nógrádi gyermek reggelizik mézes kenyeret


Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium holnap rendezi meg az Európai Mézes Reggelit. Tavaly már több mint ötszáz helyszínen tartottak Mézes Reggelit az országban, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat. A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése és a helyben termelt élelmiszerek megismertetése.

mézz

A program egyben figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, továbbá fontos annak hangsúlyozása is, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához is.

A Nógrád megyei programokról a salgótarjáni Fekete József, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökhelyettese beszélt a Rádió Focus kérdésére.

Nyolc évvel ezelőtt szlovén kezdeményezésre született meg az Európai Mézes Reggeli gondolata. Az elmúlt évben mintegy százezer gyermek kapott reggelire mézes kenyeret az országban. Nógrád megyében idén is csatlakozunk a programhoz: a 650 fős Palóctáj Méhész Egyesület tagjai lakhelyükön szervezik a programot - mintegy nyolcvan megyei helyszínen, közel hatezer gyermek kap holnap reggel mézes kenyeret reggelire közel hatezer gyermek. Most csak intézményi programokat szervezünk, elsősorban a gyermekeket céloztuk meg: bölcsődékben, óvodákban, iskolákban rendezzük most meg a programot.

 

Forrás: radiofocus.hu2016-11-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite