2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHat járási hivatal lesz Nógrád megyében januártól

Hat járási hivatal lesz Nógrád megyében januártól


Hat járás és ugyanennyi járási hivatal lesz januártól Nógrád megyében, ahol a jelenlegi kistérségi központok lesznek a járási székhelyek; Nógrádban településszerkezetileg minimális lesz a változás a kistérségihez képest, az ügyfelek pedig csak annyit érzékelnek a változásból, hogy egyszerűbbé válik az ügyintézés - közölték a megyei kormányhivatal vezetői szerdán sajtótájékoztatón Salgótarjánban.

nogradmegyeegy


Nagy Zsuzsanna főigazgató elmondta: a járási hivatalok a kormányhivatal kirendeltségei lesznek, nem lesznek önálló költségvetési szervek. A kormányhivatalnak 15 szakigazgatási szerve van, a járási hivatalokban hat szakigazgatási szervet találnak majd meg az ügyfelek: a járási gyámhivatalt, az építésügyi- és a földhivatalt, az állategészségügyi és élelmiszerellenőrző szervezetet, a munkaügyi kirendeltséget és a népegészségügyi intézetet.


Emellett a törzshivatalba kerülnek azok a feladatok, amelyeket a jegyzőtől vesz át az állam, ügyszámot és létszámot tekintve is az okmányiroda lesz a járási hivatalok legnagyobb egysége - mondta a főigazgató. Hozzátette, hogy a járási hivatalok szakmailag önállóan, a kormánymegbízott irányításával működnek majd.


Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője ismertette: keveset változtattak a jelenlegi szerkezeten, így a hat kistérségi központ - Salgótarján, Balassagyarmat, Rétság, Szécsény, Pásztó és Bátonyterenye - lesz a járási székhely, változás pedig csak annyi lesz, hogy a kis-zagyva-völgyi települések a salgótarjáni járáshoz kerültek, Szalmatercs pedig a szécsényi járásba került a salgótarjániból.


A kormánymegbízott hangsúlyozta, az ügyfelek számára januártól egyszerűbb lesz az ügyintézés, és ugyanabba az épületbe mennek be, ugyanazzal az ügyintézővel találkoznak majd. Szavai szerint ez a folyamat a jó állam kialakítása érdekében zajlik, és ebben a választási ciklusban addig szeretne eljutni a kormány, hogy 2013 december végéig egy helyen minél több feladat- és hatáskört lássanak el a kormányablakokban.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite