2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHátrányos helyzetű nőket képeztek Salgótarjánban

Hátrányos helyzetű nőket képeztek Salgótarjánban


A munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő nők vállalkozóvá válását segíti a Szív a Szívért Alapítvány augusztus végén befejeződött programja; a képzésben a salgótarjáni kistérségben élő nők vettek részt - tájékoztatta az MTI-t az alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn.

Salgótarján1


Szakács Ferencné elmondta: az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja (ÉMOP) keretén belül 43,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a Fókuszban a nők című programra. A projekt összköltsége 45,7 millió forint volt, a különbözetet az alapítvány saját forrásból biztosította.


A programban 24 nő vett részt 160 órás, vállalkozói ismereteket adó, illetve a vállalkozói személyiséget kialakító képzésen, és Salgótarján belvárosában, a December 8. téren kialakították a 116 négyzetméteres, akadálymentesített Tám-Pont Szolgáltató Irodát, ahol programokat, tréningeket szerveznek, segítenek például a szakmai önéletrajzok megírásában. Szakács Ferencné elmondta: a képzésen való részvételnek nem volt feltétele az állástalanság, a Fókuszban a nők című program alapgondolata szerint hátrányos helyzetet jelent, ha valaki nő.


Mint kifejtette: a nőkre nagy terhet tesz a társadalmi szerep, a kétkeresős családmodell megkívánja, hogy a nők is keressenek pénzt a családi kasszába, ugyanakkor otthon is el kell végezniük minden munkát, így a munkaerőpiacon is hátrányos helyzetbe kerülnek, és ez még nagyobb probléma a hátrányos helyzetű térségekben. A képzések mindennek megszervezését, életvitelt, problémamegoldást, valamint a piacra jutást, és az ott megmaradást is segítették - tette hozzá.


A salgótarjáni székhelyű Szív a Szívért Alapítvány a jövőben a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő nők segítését tervezi, bevezetnék Nógrád megyében a Magyarországon már működő Fecske Szolgálatot, ahol a fogyatékkal élő gyermek mellé - a jogszabályban rögzített feltételekkel - képzett segítséget biztosítanának. Tervezik azt is, hogy a szülőknek munkahelyet teremtenek, ahol játékokat gyártanának.


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

2014-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite