2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
NagyvilágHatvan éve nem volt ilyen heves eső

Hatvan éve nem volt ilyen heves eső


Legkevesebb tíz halottat követelt az özönvízszerű eső Pekingben. Az elmúlt hat évtized legsúlyosabb esőzése miatt a peremkerületekből több mint 30 ezer embert költöztettek biztonságosabb helyre - jelentette a Hszinhua hírügynökség vasárnap.

esoegy


Sokakat a szél által megbontott és lesodort háztetők törmelékei öltek meg, míg másokkal villámcsapás, illetve a leszakadt vezetékek okozta áramütés végzett. A hatóságok helyi idő szerint hajnali négy óráig hat negyed lakóit menekítették ki. Az utakon hétezer rendőr teljesített szolgálatot, és 12 ezer ember vett részt körülbelül egymillió köbméter esővíz elvezetésében.


A több mint 20 órán át szakadó eső komoly közlekedési fennakadásokat okozott, az utak mentén továbbhaladásra képtelen autók álltak, helyenként pedig az egy métert is megközelítette a hömpölygő vízfolyam magassága. Hat negyedben a távközlési és az internetes szolgáltatás is megszakadt. A pekingi repülőtéren több mint 500 légi járatot töröltek, illetve késve indítottak, mintegy 80 ezer utazó kényszerült várakozásra.


A Peking-Kanton (Guangzhou) vasútvonalon felfüggesztették a vonatok közlekedését, mert egyes szakaszokat elárasztott a víz. Vasárnap reggel hat óráig a kínai fővárost átlagosan 170 milliméter csapadék érte, de délelőtt már erősen sütött a nap és 33 Celsius-fok volt. Az eddigi legnagyobb eső 1951-ben érte a kínai fővárost.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-07-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite